Belgienii au găsit primul anticorp care neutralizează Covid-19: "Sunt necesare teste suplimentare"

Publicat: Marţi, 17 Martie 2020 00:28 // Actualizat: Marţi, 17 Martie 2020 00:28 // Sursa: romaniatv.net

Institutul flamand de cercetări în biotehnologie VIB a descoperit un anticorp capabil să neutralizeze virusul aflat la originea Covid-19.

Institutul flamand de cercetări în biotehnologie VIB a descoperit un anticorp capabil să neutralizeze virusul aflat la originea Covid-19, dar pentru confirmarea rezultatelor sunt necesare cercetări suplimentare, potrivit portalului belgian RTBF.

În acest an, laboratorul cercetătorului Xavier Saelens, VIB-Ugent, a anunţat descoperirea unui anticorp unic, capabil să neutralizeze virusul care provoacă Covid-19.

Veşti bune din China! Medicii din Wuhan au dat măştile jos şi au zâmbit după luni de luptă cu coronavirusul VIDEO

VIB a anunţat luni, într-un comunicat, că a stabilit că anticorpul poate neutraliza o versiune de laborator a virusului, "ceea ce reprezintă un progres important în dezvoltarea unui eventual medicament antiviral împotriva noului coronavirus.".

Potrivit laboratorului, "noile rezultate indică faptul că anticorpul poate împiedica noul coronavirus să infecteze celulele umane".

În plus, anticorpul poate "să fie produs pe scară largă şi să fie utilizat în procese de producţie curente în industria biofarmaceutică".

"Spre deosebire de vaccinuri, un anticorp oferă o protecţie imediată, dar doar pe termen scurt. Avantajul acestei abordări în raport cu vaccinurile este că pacienţii nu au nevoie să producă proprii anticorpi...Lucrătorii din sectorul sănătăţii sau persoanele care riscă să fie expuse la virus pot să beneficieze de o protecţie imediată", potrivit comunicatului.

În prezent au loc experimente pentru confirmarea acestor rezultate folosind tulpina patogenă a virusului, iar cercetătorii VIB pregătesc în acelaşi timp faza de testare pre-clinică pentru un tratament împotriva coronaviruslui.

Echipa de cercetători condusă de Xavier Saelens lucrează la un posibil tratament împotriva infecţiei virale de la debutul epidemiei de coronavirus.

"Anticorpul este dezvoltat în colaborare cu două echipe de cercetători din Statele Unite", a precizat VIB-UGent.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anticorp coronavirus coronavirus vaccin Covd 19
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H