Beneficii ale mersului cu bicicleta confirmate ştiinţific

Mersul pe bicicleta castiga teren, mai ales in randul tinerilor. Dincolo de faptul ca este o activitate relaxanta, ciclismul are numeroase beneficii pentru sanatate.

02 iul. 2015, 18:30
Beneficii ale mersului cu bicicleta confirmate ştiinţific

Iata de ce este bine sa mergi cu bicicleta cat mai des:

1. Prelungeste viata. Un studiu realizat la universitatea King’s College London, in cadrul caruia au fost comparati peste 2.400 de gemeni identici, arata ca cei care au mers cu bicicleta cate 45 de minute de cate trei ori pe saptamana au ajuns sa aiba o varsta biologica cu noua ani mai mica. Ei prezinta un risc mai mic de boli cardiovasculare, diabet, diferite tipuri de cancer, tensiune arteriala si obezitate.

2. Protejeaza inima. Bolile de inima reprezinta principala cauza de deces in Romania. Exista un studiu care arata ca femeile care merg cu bicicleta de trei ori pe saptamana pentru cel putin jumatate de ora, cu o viteza crescuta, au un nivel al colesterolului si al tensiunii arteriale mai scazute. Astfel, iti protejezi inima.

Citeşte şi Mărturisiri reale: Cele mai ciudate locuri unde poţi face exerciţii fizice

3. Te intinereste. Cercetatorii de la Universitatea Stanford au descoperit ca mersul pe bicicleta cu regularitate iti poate proteja pielea impotriva razelor ultraviolete si ca reduce semnele imbatranirii, potrivit bikeradar.com. Exercitiile fizice ajuta la producerea de colagen, ceea ce reduce riscul aparitiei ridurilor si accelereaza procesul de regenerare.

4. Te ajuta sa slabesti. O femeie de aproximativ 60 de kilograme care pedaleaza intre 19 si 22 de kilometri intr-o ora arde aproape 490 de calorii.

5. Tonifica. Mersul pe bicicleta tonifica tot corpul. Femeile care merg cu bicicleta frecvent au picioare de fier. Faptul ca pedalezi iti intareste musculatura picioarelor, dar ar trebui sa fii constienta ca si bratele si partea superioara a corpului sunt la fel de bine tonifiate atunci cand te echilibrezi tinandu-te de ghidon, spune Erik Moen, un terapeut care lucreaza cu sportivi de elita, noteaza womenshealthmag.com.

Citeşte şi Cât timp ar trebui să stăm în picioare în fiecare zi