Beneficii noi pentru cetăţenii din Măgurele în domeniul medical! Laserul este un proiect cofinanţat din fonduri europene

Publicat: Miercuri, 18 Martie 2020 22:43 // Actualizat: Miercuri, 18 Martie 2020 22:43 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că cei 10 PetaWats atinşi la Măgurele plasează ţara "la frontiera cunoaşterii şi ne pun pe harta elitei ştiinţifice mondiale", potrivit Mediafax. 

Potrivit comunicatului, cercetările de la Măgurele aduc beneficii cetăţenilor, precum cercetare cu aplicabilitate directă în beneficiul cetăţenilor, în domeniul medical. Se caută, de exemplu, un tratament pentru cancer. O astfel de descoperire ar revoluţiona lumea în care trăim, o lume în care numărul bolnavilor afectaţi de această boală este în creştere; cercetări în domeniul farmeceutic.

Cercetătorii speră să descopere medicamente noi, mult mai eficiente în tratarea bolilor, dar şi în domeniul hi-tech, de exemplu industria aerospaţială şi mai departe, chiar studiul teleportării. Particulele sunt accelerate şi pleacă, atunci când asupra lor se acţionează cu cel mai puternic laser din lume. 

Citeşte şi: Orban: Laserul de la Măgurele va fi operaţional de anul viitor

„Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), situat în oraşul Magurele, judeţul Ilfov, are o alocare de 320 milioane euro şi este coordonat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei" (IFIN - HH). (...) Extreme Light Infrastructure (ELI) este o platformă internaţională de cercetare în domeniul laserilor. ELI se bazează, initial, pe 3 facilităţi, în Cehia, Ungaria şi România. Volumul cumulat al investiţiilor depăşeşte 850 milioane euro, din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR)", se arată în informarea transmisă de Consiliul Judeţean Ilfov.

Laserul de la Măgurele, proiect cofinanţat din fonduri europene, a atins 10 PetaWatts, cea mai mare putere din lume, Executivul organizând, miercuri, un eveniment pentru a marca această premieră
mondială.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
fonduri europene laser laser Măgurele medicină PetaWatts
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8430
RON
15 Jul
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H