Beneficiile leurdei: Planta de sezon care curăţă ficatul şi sângele

Plantele de sezon ne ajută să ne ajutăm organismul să revină la viaţă, la fel cum se întâmplă cu natura o dată cu venirea primăverii. Pe lângă spanac şi urzicile, leurda este o plantă de sezon care ne ajută organismul să facă faţă exceselor alimentare prin care am trecut în perioada anotimpului friguros.

25 mart. 2014, 11:47
Beneficiile leurdei: Planta de sezon care curăţă ficatul şi sângele

Frunzele de leurda au componente asemanatoare cu cele ale usturoiului, predominand sulfura de alil, care imprima gustul si mirosul caracteristic tuturor speciilor din genul Allium. In plus, se mai gasesc carotenoizi, vitaminele A si C, levuloza, ulei eteric complex si saruri minerale de calciu, fier, fosfor, natriu, cupru, scrie bzi.ro.

Verdeţurile de primăvară care fac minuni cu organismul nostru

Frunzele de leurdă ajută la curăţarea sângelui, a ficatului, stomacului şi intestinelor. Se recomandă consumul acestor frunze în cazul în care suferiţi de boli gastrointestinale, respiratorii sau renale, precum şi de afecţiuni cardiovasculare sau ale sistemului nervos.

Pentru a beneficia de aceste calitati, se recomanda ca, in fiecare primavara, sa se faca o cura de 4 saptamani, cu frunze proaspete (prin uscare, frunzele isi pierd din proprietati).

Citeşte şi Dieta miraculoasă cu verdeţuri. Slăbeşti 3 kilograme în 7 zile