Benzile UNICE pentru transport în comun din Capitală ar putea fi inaugurate înainte de Paşte

Publicat: Miercuri, 15 Martie 2017 15:47 // Actualizat: Miercuri, 15 Martie 2017 15:47 // Sursa: romaniatv.net

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, prezentă la ședința de evaluare a activității Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2016, a declarat că în preajma sărbătorilor pascale ar urma să fie inaugurate benzile unice pentru transportul în comun din București.

"Împreună dorim ca în preajma sărbătorilor pascale să inaugurăm benzile unice pentru transportul în comun din Capitală. Eu spun că această acțiune va fluidiza foarte mult traficul sufocant din București. Este o moștenire a noastră, a tuturor, dar asta nu trebuie să ne dezarmeze, ci dimpotrivă. Trebuie să ne determine să lucrăm împreună, în interesul cetățenilor, pentru că în București sunt aproape trei milioane de oameni, este vorba despre locuitori, turiști, studenți. Sunt convinsă că prin inaugurarea împreună a benzilor unice pentru transportul în comun vom simți cu toții aceste efecte. Acolo vor circula doar autobuzele, troleibuzele, mașinile de salvare, de pompieri, taxi-urile", a precizat Firea, exprimându-și speranța că tot mai mulți cetățeni vor alege aceste trasee și vor renunța la mașina personală.

Firea a apreciat de asemenea activitatea grupului de lucru comun, din care fac parte reprezentanți ai PMB și MAI, în pregătirea evenimentelor destinate sărbătorilor pascale.

"Ne dorim ca din Piața Victoriei până în Piața Enescu, în fața Ateneului Român, să existe o zonă pietonală, cu restricție de trafic auto, dar care să fie redată cetățenilor și turiștilor, așa cum se întâmplă în fiecare capitală europeană: să existe anumite spații pentru evenimente culturale, educative", a menționat primarul general.

Pe 8 martie, primarul general a declarat că benzile unice pentru mijloace de transport în comun vor fi lansate primăvara aceasta, pentru început cu marcaje orizontale.

"În această primăvară vom lansa benzile unice, benzile rutiere, pentru început cu marcaje orizontale, deci doar din vopsea, ulterior, la finalizarea licitației, și cu marcaje verticale, deci cu acei stâlpișori care marchează practic banda unică. Sunt necesare benzile unice și le vom aplica acolo unde atât Poliția Locală Municipală, cât și cele de la sector, de asemenea Poliția Capitalei și Brigada Rutieră consideră că ajută la fluidizarea traficului și nu mai mult încurcă. Am făcut o analiză, prin Direcția de Transporturi a Primăriei Capitalei, cu RATB, cu Poliția Locală, cu Brigada Rutieră, am ajuns aproape la un consens, în scurt timp vom ajunge chiar și la un numitor comun și veți putea observa în Capitală că se va circula mai lejer pe aceste benzi unice", a spus Firea.

Ea a atras atenția că odată cu lansarea benzilor unice trebuie întărită și disciplina în trafic.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Gabriela Firea RATB transport în comun
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H