Berlin: Câinii vor putea fi plimbaţi fără zgardă numai dacă dovedesc că îşi ascultă stăpânii

Locuitorii Berlinului nu vor mai avea voie începând de anul viitor să-şi plimbe câinii pe stradă fără să-i ţină de zgardă, excepţie făcând stăpânii care primesc o autorizaţie specială ce atestă că patrupedul lor respectă ordinele primite, a decis primăria capitalei germane, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
18 dec. 2013, 19:07
Berlin: Câinii vor putea fi plimbaţi fără zgardă numai dacă dovedesc că îşi ascultă stăpânii

În prezent, zgarda este obligatorie pentru cei circa o sută de mii de câini din Berlin numai în păduri, parcuri, clădiri publice, în transportul în comun şi pe scări. Dar, din luna ianuarie, ţinerea patrupezilor de zgardă va fi obligatorie peste tot în capitală, prevedere deja aplicată la Hamburg şi în unele zone din centrul oraşului Munchen.

Citeşte şi Topul celor mai inteligente rase de câini. Află cât de deştept este căţelul tău

Vor fi exceptaţi numai câinii care, în urma unei probe practice, vor demonstra că ascultă ordinele stăpânilor atunci când aceştia le spun să stea jos sau să se ridice. În urma promovării probei, stăpânii câinilor vor primi, contra sumei de o sută de euro, o autorizaţie ce le dă voie să-i plimbe fără zgardă.

Pe lângă această prevedere, s-a mai decis ca obligativitatea botniţei să fie menţinută la Berlin numai pentru patru rase de câini considerate periculoase, şi anume Pitbull-Terrier, Bulterrier, Rosa Inu şi American Staffordshire Terrier, până în prezent numărul acestora fiind de zece.

Citeşte şi Căţeii maidanezi au ajuns animale de terapie: Povestea câinilor care aduc bucurie copiilor şi bătrânilor FOTO