Bernie Madoff cere să fie eliberat din închisoare, fiind pe moarte! A primit 150 de ani pentru cea mai mare fraudă din istorie

Judecătorul federal a respins joi cererea lui Bernie Madoff de a fi eliberat mai devreme din închisoare, pe motiv că mai are mai puţin de 18 luni de trăit, afirmând că acesta trebuie să moară în închisoare. 

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 12:22
Bernie Madoff cere să fie eliberat din închisoare, fiind pe moarte! A primit 150 de ani pentru cea mai mare fraudă din istorie

Bernie Madoff, în vârstă de 82 de ani, este cunoscut astăzi drept cel mai mare escroc de bursă din istorie. Acesta a fraudat statul american, pe parcursul a 48 de ani, cu suma de 65 de miliarde de dolari. La 11 decembrie 2008, pe când avea 71 de ani, a fost judecat, găsit vi­no­vat la 11 capete de acuzare și con­dam­nat la 150 de ani de închisoare.

Judecătorul Denny Chin, care l-a condamnat pe Bernie Madoff, numind infrancţiunea lui ca fiind „extraordinar de rea”, a declarat că deşi este trist că sănătatea lui a cedat, cererea lui de eliberare a fost una nejustificată. 

Citeşte şi: Cel mai periculos criminal în serie din România, eliberat condiţionat, AMENINŢĂ la câteva zile după ieşirea din închisoare VIDEO

„Când l-am condamnat pe domnul Madoff în 2009, întenţia mea a fost să trăiască tot restul vieții sale în închisoare. Nu mi-am schimbat părerea în ce 11 ani de când este închis”, a declarat Denny Chin.

Bernie Madoff i-a cerut judecătorului să fie eliberat mai devreme din cauza faptului că suferă de insuficienţă renală şi mai are mai puţin de 18 luni de trăit. Denny însă nu s-a lăsat înduplecat şi a refuzat direct, spunând că este „una dintre cele mai grave crime financiare ale vremurilor noastre”

Avocatul lui Madoff, Brandon Sample, și-a exprimat dezamăgirea faţă de refuzul judecătorului şi a declarat că utlima speranţă a clientului său este ca președintele Donald Trump să-i comute sentința.

Citeşte şi: Singurul român condamnat la 99 de ani de închisoare a fost ELIBERAT! Csampar a fost închis 22 de ani şi a ieşit pentru BUNĂ PURTARE

Bernie Madoff a fost arestat în decembrie 2008 după ce și-a recunoscut frauda s-a pledat vinovat pentru 11 infracțiuni penale. Aproximativ 500 din cele 520 de victime care i-au scris lui Denny Chin s-au opus eliberării anticipate.

Madoff a solicitat eliberarea în conformitate cu legea ” First Step Act” („Legea Primului Pas”), o lege din 2018 care acorda libertate timpurie unor prizonieri mai în vârstă, adesea din motive de sănătate.