Bilanţ coronavirus 24 iulie 2022. Peste 4000 de cazuri noi şi sâmbătă, valul 6 ameninţă România

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.094 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.390 mai puține față de ziua anterioară. 780 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

24 iul. 2022, 13:03
Bilanţ coronavirus 24 iulie 2022. Peste 4000 de cazuri noi şi sâmbătă, valul 6 ameninţă România

Bilanţ coronavirus 24 iulie 2022. Peste 4.000 de noi cazuri de Covid și 4 decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost raportate în ultima zi, a anunțat duminică Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.094 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 2.390 mai puține față de ziua anterioară. 780 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 137 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.975, cu 230 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 186 persoane, cu 16 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 186 pacienți internați la ATI, 156 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 483 sunt minori, 480 fiind internați în secții, cu 43 mai mulți față de ziua anterioară, și 3 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până duminică, 65.857 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 4 decese ( 3 bărbați și o femeie), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 4 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, unul la categoria de vârstă 50-59 de ani și două la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Trei dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Toți pacienții care au decedat erau nevaccinați.

Bilanţ coronavirus 24 iulie 2022.  Vaccinurile anti-COVID-19 au salvat milioane de vieţi, dar nu au redus în mod decisiv transmiterea virusului, a precizat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA.

Buletin de presa 24.07.2022

Variola maimuţei, declarată de OMS „urgenţă sanitară globală”. Reacţia Comisiei Europene

Organizaţia lansează un apel către cercetători pentru dezvoltarea unor noi vaccinuri, care să reducă numărul infectărilor: în caz contrar, există în continuare riscul dezvoltării unor variante de virus împotriva cărora vaccinurile să fie mai puţin eficiente. Vaccinuri mai uşor de administrat ca până acum, sub formă de spray nazal spre exemplu, sunt de asemenea necesare, a mai spus OMS.

”Chiar şi acolo unde acoperirea vaccinală este de 70%, dacă un număr semnificativ de lucrători sanitari, vârstnici şi persoane aparţinând altor grupuri de risc rămân nevaccinate, vor exista în continuare decese, presiunea asupra sistemelor sanitare va continua, iar recuperarea globală va fi în pericol”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS şi-a actualizat de asemenea obiectivele de vaccinare. Îşi propune acum să vaccineze cu două doze 100% din lucrătorii sanitari, persoanele cu vârsta peste 60 de ani şi persoanele care sunt în mod deosebit expuse riscului din cauza unor condiţii medicale preexistente din fiecare ţară.

Obiectivul precedent de a vaccina 70% din populaţia totală a tuturor ţărilor până la jumătate anului a fost ratat. Până la sfârşitul lui iunie, doar 58% dintre ţări au îndeplinit acest obiectiv.

Val sufocant de căldură pentru România până joi, alertele au fost prelungite. Cod Portocaliu la Bucureşti UPDATE
Potrivit unui studiu realizat de Imperial College London şi publicat în The Lancet în iunie, vaccinările împotriva coronavirusului au salvat circa 20 de milioane de vieţi. Cu toate acestea, în ţările sărace, doar 28% dintre vârstnici şi 37% dintre lucrătorii sanitari au fost vaccinaţi.