Bilanţ coronavirus Regatul Unit: 881 decese în ultimele 24 de ore, totalul ajungând la 7.978 de morţi

Regatul Unit a înregistrat 881 de noi decese în ultimele 24 de ore, totalul ajungând la 7.978 de morţi, a anunţat joi ministrul Afacerilor Externe, Dominic Raab, citat de AFP.

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 16:28
Bilanţ coronavirus Regatul Unit: 881 decese în ultimele 24 de ore, totalul ajungând la 7.978 de morţi

Virusul a contaminat oficial 65.077 de persoane în ţară, una dintre cele mai afectate din Europa, a precizat el într-o conferinţă de presă.

Citește și: O celebră cântăreaţă rap a MURIT SUBIT la doar 25 de ani 

El le-a cerut încă o dată britanicilor să respecte măsurile de izolare, care ar trebui prelungite şi după cele trei săptămâni prevăzute. 

În Regatul Unit sunt în total 243.421 de persoane care au fost testate pentru Covid-19.

Bază militară transformată în morgă

Un hangar din Marea Britanie a fost transformat în morgă, pentru a face faţă numărului de decese dn Regatul Unit, devenit din ce în ce mai mare cu fiecare zi.

Baza militară din Oxfordshire a fost închisă în 1993, însă recent ea a fostr redeschisă temporar, pentru a fi transformată în morgă, din cauza faptului că Marea Britanie a rămas fără locuri în care să îi ducă pe cei decendați din cauza coronavirusului.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu persoanele decedate în urma infecţiei cu coronavirus. Cadavrul, recunoscut de un singur membru al familiei

Unul dintre muncitorii care a lucrat la transformarea spațiului a declarat că lucrările au început vinerea trecută. „Toată lumea poartă măști și stă la distanță, este foarte ciudat. Poți fie să râzi sau să plângi, important este să îți faci treaba„, spune acesta.

Hangarul are o capacitate de aproximativ 5,400 de trupuri. Numărul de morți din Marea Britanie a trecut de 6.000, iar numărul celor infectați a ajuns la 55.000.