Bilanţ coronavirus: aproximativ 500 de decese şi 25.000 de persoane infectate.

Numărul persoanelor ucise de noul coronavirus a ajuns la 493 de persoane, în timp ce numărul persoanelor infectate 24.551 de persoane, conform bilanţului publicat miercuri, 5 februarie, de autorităţile medicale de la Beijing.

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 07:05
Bilanţ coronavirus: aproximativ 500 de decese şi 25.000 de persoane infectate.

În doar 24 de ore s-au înregistrat 65 de noi decese din cauza coronavirusului, majoritatea fiind în provincia Hubei, epicentrul virusului ucigaş. De asemenea, şi numărul persoanelor infectate a crescut cu 4.000 de persoane într-o singură zi. Îna celaşi timp, au fost salvate vieţile a 910 persoane.

Citeşte şi: Coronavirus, al doilea deces în afara Chinei. Bilanţul tragic a ajuns la 427 de morţi

La nivel mondial, în 27 de țări au fost înregistrate aproape 230 de cazuri de infecție cu acest virus. Cele mai multe persoane au călătorit recent în Wuhan sau în alte zone din provincia Hubei sau erau turişti chinezi.

În Europa, virusul ucigaş a fost confirmat la 25 de persoane, 12 în Germania, şase în Franţa, două în Marea Britanie, două în Italia, unul în Belgia, unul în Finlanda şi unul în Suedia. 

Companiile şi-au întrerupt activitatea

Apple, Starbucks și Ikea și-au întrerupt temporar magazinele din China. Centrele comerciale sunt pustii, punând în pericol vânzările unor producători de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum Nike și Under Armour, dar și rețeaua de restaurante fast-food McDonald’s.

Citeşte şi: Imagini spectaculoase! Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan, ridicat în doar opt zile

Fabricile care produc automobile pentru General Motors și Toyota au înregistrat întârzieri în producție, deoarece așteaptă ca muncitorii să se întoarcă din vacanța de anul nou, care a fost prelungită de guvernul de la Beijing din cauza răspândirii epidemiei de coronavirus.

China interzice înmormântările

Persoanele decedate din cauza infectării cu coronavirus nu vor putea fi înmormântate unde doresc famiile lor şi nici nu vor avea parte de un priveghi. Guvernul chinez a prezentat un protocol strict cu privire la modul în care sunt gestionate cadavrele, ca parte a eforturilor de a controla epidemia.