Coronavirus, al doilea deces în afara Chinei. Bilanţul tragic a ajuns la 427 de morţi

Un bărbat din Hong Kong infectat cu virusul ucigaş a devenit marţi, 3 februarie, prima persoană care a murit din cauza epidemiei virale din această metropolă şi a doua în afara Chinei continentale. Bilanţul tragic a ajuns la 427 de morţi, iar 20.636 de persoane au fost confirmate cu virusul ucigaş. În Europa au fost confirmate 24 de cazuri.

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 07:25
Coronavirus, al doilea deces în afara Chinei. Bilanţul tragic a ajuns la 427 de morţi

Bătrbatul, în vârstă de 39 de ani, tratat pentru virusul ucigaş, a murit marţi dimineaţa, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat. Acesta locuia la Hong Kong şi s-a aflat în luna ianuaria în oraşul chinez Wuhan, epicentrul pneumoniei virale.

De la apariţia sa la sfârşitul anului trecut în oraşul Wuhan, din centrul Chinei, acest nou coronavirus a infectat peste 20.000 de persoane şi s-a răspândit în peste 20 de ţări din lume. În total 427 de persoane şi-au pierdut viaţa, în timp ce 667 şi-au revenit. 

Citeşte aici: Coronavirus: numărul de morţi creşte în China. Au fost confirmate 427 de decese

Până în prezent, Filipine şi Hong Kong sunt singurele două teritorii care au raportat decese în afara Chinei continentale, iar cea  mai mare parte a deceselor din China au fost înregistrate în provincia Hubei şi în capitala sa, Wuhan.

Autorităţile chineze au construit un spital în doar 10 zile
 
Chinezii s-au ţinut de cuvânt şi au construit un spital în Wuhan, în doar opt zile, dedicat tratării persoanelor infectate cu un nou coronavirus. De luni, spitalul cu 1000 de paturi va primi pacienţi, conform media naţionale. Spitalul, Huoshenshan, sau ”muntele zeului focului”, este proiectat cu 1.000 de paturi dedicate pacienţilor cu infecţii confirmate pentru a face faţă penuriei de paturi din oraş în contextul în care virusul se răspândeşte.
 
China construieşte un al doilea spital în Wuhan, dedicat tratării pacienţilor cu coronavirus, cu 1.600 de paturi. Leishenshan, sau ”muntele zeului tunetului”, este programat să fie finalizat la data de 5 februarie.
 

China interzice înmormântările

Persoanele decedate din cauza infectării cu coronavirus nu vor putea fi înmormântate unde doresc famiile lor şi nici nu vor avea parte de un priveghi. Guvernul chinez a prezentat un protocol strict cu privire la modul în care sunt gestionate cadavrele, ca parte a eforturilor de a controla epidemia.
 
 Rămăşiţele umane ale pacienților infectaţi cu noul coronavirus vor trebui incinerate doar în crematoriile autorizate de oficialităţile chineze şi care să se afle aproape de locul în care s-a produs decesul. De asemenea, cadavrele nu vor fi transportate între diferite regiuni şi nu vor fi îmbălsămate pentru a fi înmormântate.