Bilanţ vaccinare 4 iulie. Peste 11.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a prezentat, duminică, 4 iulie 2021, bilanțul ultimelor 24 de ore în ceea ce privește imunizarea populației.

04 iul. 2021, 18:58
Bilanţ vaccinare 4 iulie. Peste 11.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România

Bilanţ vaccinare 4 iulie, Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 4 iulie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer-BioNTech (în ultimele 24 de ore): 8.915, din care: 3.352 de persoane vaccinate cu 1 doză; 5.563 de persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 527, din care: 128 de persoane vaccinate cu 1 doză; 399 persoane vaccinate cu 2 doze.

3. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 200, din care: 16 de persoane vaccinate cu 1 doză; 184 de persoane vaccinate cu 2 doze.

4. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Johnson & Johnson (în ultimele 24 de ore): 2.249. Vaccinul nu necesită rapel.

5. Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare: 7, dintre care 3 reacții la vaccinul Pfizer, 2 reacții adverse la vaccinul Moderna, 0 reacții adverse la vaccinul AstraZeneca și 2 reacţii adverse la vaccinul Johnson & Johnson.

Secretar de stat în Ministerul Educaţiei: „Nu excludem o campanie de vaccinare a elevilor în şcoli”

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Sorin Ion anunţa vineri că începând de anul viitor, elevii ar putea fi vaccinaţi împotriva coronavirusului în şcoli. Vaccinarea anti-COVID-19 a minorilor cu vârste între 12 și 15 a început pe 2 iunie în România.

Ministerul Educației a trimis o solicitare inspectoratelor școlare din țară care presupune înregistrarea cadrelor didactice în platforma destinată înscrierii pentru vaccinare.

„Nu excludem o acțiune de vaccinare a elevilor în școli”, a declarat secretarul de stat Sorin Ion.

În acest context, Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, a susținut că mesajele transmise în cadrul campaniei de informare cu privire la vaccinare nu sunt pe înțelesul copiilor.

„Am observat faptul că de multe ori comunicarea oficială, comunicarea care este factual corectă din partea Guvernului, nu ajunge la elevi. Fie din cauza faptului că sunt folosite canale de comunicare pe care elevii nu le frecventează, fie pentru că mesajele nu sunt adaptate nivelului de înțelegere și de percepție a fiecărui elev în parte”, a spus Rareș Voicu.

Citeşte şi: Adrian Marinescu: „Pandemia nu s-a terminat. În toamnă ar putea fi un număr mare de infectări”