Bill Gates, anunţ despre finalul pandemiei de COVID-19. „Sper ca lumea să revină complet la normal. Există încă câteva întrebări”

Bill Gates estimează că vom reveni la normal până la sfârşitul anului 2022, când numărul cazurilor de infecţii poate fi redus la unul foarte mic. Drept urmare, fondatorul companiei Microsoft a avertizat că pregătirea pentru viitoarele pandemii ar trebui să devină o "prioritate absolută".

25 apr. 2021, 18:37
Bill Gates, anunţ despre finalul pandemiei de COVID-19. „Sper ca lumea să revină complet la normal. Există încă câteva întrebări”

Filantropul Bill Gates susţine că revenirea la normalitate ar putea fi posibilă până la sfârşitul anului 2022, pe măsură ce vaccinurile împotriva noului coronavirus devin din ce în ce mai disponibile.

Miliardarul american a mai precizat că numărul mare de persoane vaccinate din state dezvoltate, precum Marea Britanie şi Statele Unite, ajută la eliberarea dozelor pentru a fi împărţite cu alte state, notează publicaţia Sky News, citată de Alephnews.

În schimb, Bill Gates nu se aşteaptă ca pandemia de COVID-19 să fie combătută până anul viitor, dar speră ca numărul persoanelor infectate să poată fi redus la unul „foarte mic” până la sfârşitul anului 2022.

„Există încă câteva întrebări cu privire la cât de amplu se va folosi vaccinul Johnson & Johnson, dacă este acceptat, ar fi foarte benefic, dar unele dintre ţările bogate, inclusiv SUA şi Marea Britanie, chiar şi în această vară vor ajunge la niveluri ridicate de vaccinare şi asta va permite să fie primite vaccinuri în întreaga lume la sfârşitul anului 2021 şi până în 2022 şi astfel, nu vom fi eradicat această boală, dar vom putea să o reducem la un număr foarte mic până la sfârşit din 2022”, a declarat Bill Gates, conform sursei citate.

Citeşte şi: Bill Gates, despre mutaţiile Covid. Cum putem pune STOP pandemiei: „Am petrecut mult timp discutând cu colegii”

De asemenea, fondatorul Microsoft a observat că există un dezechilibru la nivel mondial. În timp ce campania de vaccinare este destul de avansată în ţările dezvoltate, sunt state în care epidemia este destul de severă şi unde vaccinurile vor putea ajunge în trei-patru luni.

„Faptul că acum vaccinăm tinerii sub 30 de ani în Marea Britanie şi SUA şi nu avem toţi cei de peste 60 de ani din Brazilia şi Africa de Sud vaccinaţi nu este corect, dar în termen de trei sau patru luni, vaccinurile va ajunge la toate ţările care au o epidemie foarte severă”, a mai spus Bill Gates.

De asemenea, Bill Gates a menţionat că pregătire pentru viitoarele pandemii ar trebui să fie o „prioritate absolută”, subliniind că este îngrijorat de faptul că actuala pandemie va fi uitată, cum s-a întâmplat în cazul pandemiei de Ebola.

Citeşte şi: Bill Gates a anunţat sfârşitul pandemiei. Milionarul a spus perioada în care lucrurile vor reveni la normal: Afacerile se vor redeschide, oamenii vor merge la evenimente publice