Bill Gates, anunţul care dă fiori omenirii: „Vine o nouă pandemie”

În ciuda optimismului general provocat de existenţa unui tratament viabil, Bill Gates avertizează că pandemia nu este nici pe departe aproape de a se termina.

18 ian. 2021, 00:25
Bill Gates, anunţul care dă fiori omenirii: „Vine o nouă pandemie”

Bill Gates a avertizat în anul 2015 că un virus infecțios este un pericol mai mare decât un război nuclear și a spus că guvernele trebuie să fie pregătite cu sisteme și echipe pentru a răspunde unei posibile pandemii.
Acum, în mijlocul crizei provocate de COVID-19, miliardarul vine cu un nou avertisment, conform cnbc.com

Cofondatorul al Microsoft lansează un nou avertisment ce vizează întreaga omenire. Miliardarul subliniază că nu suntem pregătiți pentru a face față unui pericol imens.

„Trebuie să vedem toți ce am învățat în această epidemie, deoarece va mai veni una”, a spus acesta pentru CNN, conform sursei menționate.

De asemenea, cofondatorul Microsoft a fost întrebat ce ar putea face mai bine noua administrație Biden ca să se pregătească de pandemie. În acest context, trebuie menționat că un studiu din 2018 arăta că SUA avea 9.136 de medici infecționiști .

„Avem nevoie de o echipă de experți, cam 3.000 în toată lumea, lucrând la boli infecțioase. Când sunt semne de pandemie, ei trebuie să se deplaseze cu tot bagajul de cunoștințe și să se ocupe de asta”, a răspuns el.

Gates a continuat ideea și a explicat că, pe lângă o echipă mai bună, o „urmărire mai bună”, ca testarea sporită, ar permite Statelor Unite să fie mai bine pregătite.

Miliardarul a arătat și ce îmbunătățiri ar putea fi aduse în cadrul centrului de control al bolilor din SUA. Conform celor spuse de el, trebuie „să se permită CDC  sau experților să transmită mesajul către public, să nu se teamă de veștile rele, astfel încât oamenii să fie pregătiți. Este destul de limpede: vom fi mai deștepți data viitoare”.

Bill Gates anunţă o nouă provocare pentru omenire în 2021. Acum cinci ani a prezis pandemia de Covid-19
„Guvernul federal a abdicat de la multe lucruri în timpul pandemiei”, a subliniat Bill Gates, fiind un critic al răspunsului SUA în fața pandemiei, purtatul măștilor și distribuire a vaccinului.
Trebuie menționat și că Gates a vorbit cu Joe Biden despre „foaia de parcurs” pe care o vede pentru viitoarele crize de sănătate publică.

Bill Gates,„Cred că fundația noastră va fi parte din acest dialog ca să ne asigurăm că nu vom greși din nou”, a completat acesta, vorbind despre fundația fundația „Bill and Melinda Gates”, care a donat 1,75 miliarde de dolari pentru lupta anti-COVID la nivel global.

„Cât timp ne vom aminti cât de rău a fost”, acesta spune că fundația este dornică să plătească „miliarde în fiecare an pentru a evita dezastre de trilioane de dolari”.

Fundația „Bill and Melinda Gates” a donat 1,75 miliarde de dolari pentru combaterea globală a pandemiei. „Cât timp ne vom aminti cât de rău a fost”, Gates a spus că fundația este dornică să plătească „miliarde în fiecare an pentru a evita dezastre de trilioane de dolari”.