Bill Gates, anunţul despre coronavirus care a bulversat lumea: „Este dezgustător!”

Bill Gates a spus că ţările în curs de dezvoltare nu ar trebui să producă vaccinuri anti-Covid. Miliardarul a fost aspru criticat pe social media după această declaraţie

28 apr. 2021, 11:36
Bill Gates, anunţul despre coronavirus care a bulversat lumea: „Este dezgustător!”

Bill Gates a mai spus că nu este deloc surprinzător faptul că ţările bogate au avut prioritate la vaccinare. Bill Gates este criticat în aceste zile, după ce a spus că formulele de vaccin anti-Covid nu ar trebui împărtăşite cu ţările în curs de dezvoltare, relatează The Independent.

Afirmaţia a fost făcută de fostul CEO Microsoft într-un interviu acordat pentru Sky News, când a fost întrebat dacă ar ajuta ridicarea dreptului de proprietate intelectuală asupra formulelor de vaccin anti-Covid, iar acestea să fie împărtăşite cu restul lumii.

Gates a răspuns cu un categoric „nu”. „Există un număr limitat de fabrici de vaccinuri în lume, iar oamenii sunt foarte serioşi în ceea ce priveşte siguranţa vaccinurilor. Nu proprietatea intelectuală împiedică să se întâmple acest lucru. Nu este ca şi cum ar exista o fabrică de vaccinuri inactivă, cu aprobare de la autorităţile de reglementare, care să producă vaccinuri sigure ca prin magie. Trebuie făcute studii clinice, iar procesul de fabricare să fie urmărit într-un mod foarte atent”, a spus Bill Gates.

Tara Van Ho, profesoară de drept la Universitatea din Essex, l-a criticat pe Bill Gates, într-un mesaj postat pe Twitter: „Gates vorbeşte de parcă toată decesele din India sunt inevitabile, dar statele din vest vor veni în ajutor. În realitate, SUA şi Marea Britanie îşi ţin genunchiul pe gâtul ţărilor în curs de dezvoltare, refuzând să încalce drepturile de proprietate intelectuală. Este dezgustător”.

Bill Gates, anunţ despre finalul pandemiei de COVID-19. „Sper ca lumea să revină complet la normal. Există încă câteva întrebări”

Bill Gates estimează că vom reveni la normal până la sfârşitul anului 2022, când numărul cazurilor de infecţii poate fi redus la unul foarte mic. Drept urmare, fondatorul companiei Microsoft a avertizat că pregătirea pentru viitoarele pandemii ar trebui să devină o „prioritate absolută”.

„Există încă câteva întrebări cu privire la cât de amplu se va folosi vaccinul Johnson & Johnson, dacă este acceptat, ar fi foarte benefic, dar unele dintre ţările bogate, inclusiv SUA şi Marea Britanie, chiar şi în această vară vor ajunge la niveluri ridicate de vaccinare şi asta va permite să fie primite vaccinuri în întreaga lume la sfârşitul anului 2021 şi până în 2022 şi astfel, nu vom fi eradicat această boală, dar vom putea să o reducem la un număr foarte mic până la sfârşit din 2022”, a declarat Bill Gates.

Citeşte şi: Bill Gates, despre mutaţiile Covid. Cum putem pune STOP pandemiei: „Am petrecut mult timp discutând cu colegii”