Bill Gates ar putea deveni, din nou, cel mai bogat om din lume

Publicat: Luni, 04 Martie 2013 10:41 // Actualizat: Luni, 04 Martie 2013 13:24 // Sursa: RTV.net

Mexicanul Carlos Slim Helu ar putea pierde titlul de cel mai bogat om din lume în faţa americanului Bill Gates, din cauza din cauza investiţiilor neinspirate în Europa şi a presiunii tot mai mari a autorităţilor de reglementare din America Latină asupra companiilor sale din sectorul telecom.

Foto: pomona.edu

Averea lui Slim se situa la sfârşitul săptămânii trecute la 71,2 miliarde de dolari, după ce a scăzut în februarie cu circa 10%, potrivit Indicelui Bloomberg al Miliardarilor. Averea lui Gates se situează la 66,3 miliarde de dolari.

Diferenţa de circa 4,8 miliarde de dolari dintre cei doi este cea mai redusă din aproape un an, notează Bloomberg, citat de Mediafax.

Principala cauză a declinului lui Slim este evoluţia celui mai important activ al acestuia, participaţia la compania de telecomunicaţii America Movil.

Poziţia dominantă a companiei în America Latină, dar mai ales pe piaţa de origine din Mexic, a intrat în atenţia autorităţilor, parlamentele naţionale şi autorităţile de reglementare din regiune făcând eforturi pentru a înăspri controlul.

Schimbările din America Latină ameninţă să-i închidă miliardarului mexican robinetul de bani care i-a permis să facă investiţii în Europa anul trecut, notează Bloomberg.

"Provocările pentru America Movil încep în Mexic, din cauza rezistenţei tot mai mari faţă de poziţia dominantă a companiei. Cu cât concurenţii lor vor deveni mai performanţi, America Movil se va afla în dificultăţi mai mari în Mexic, fără să mai aibă profituri precum cele din trecut", a afirmat Mark Mobius, preşedinte executiv la Templeton Emerging Markets Group, care administrează fonduri cu participaţii la compania lui Slim.

Podiumul miliardarilor este completat de Amancio Ortega, cu 56,3 miliarde de dolari, în timp ce pe patru se situează Warren Buffet, cu 54,4 miliarde de dolari, iar pe cinci Ingvar Kamprad, cu 47,8 miliarde de dolari.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 mar 11:06
.../> … Link: Bill Gates ar putea deveni, din nou, cel mai bogat om din lume Tags: ...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H