Bill Gates, predicție înfiorătoare pentru omenire. Ce spune Interpolul despre bioterorism și ce înseamnă acesta

Bill Gates este cunoscut pentru succesul său în afaceri, creându-și de-a lungul timpului o reputație de prezicător al evenimentelor cu impact mondial.

19 feb. 2023, 19:04
Bill Gates, predicție înfiorătoare pentru omenire. Ce spune Interpolul despre bioterorism și ce înseamnă acesta
Bill Gates, despre bioterorism și cum ar putea afecta acesta omenirea

În 2015, Bill Gates avertiza că apariția unei pandemii este doar o chestiune de timp, lucru care s-a și adeverit în 2020. Avertismentele sale din ultima perioadă au avut legătură cu o nouă amenințare la adresa securității mondiale, și anume bioterorismul.

Conform Interpol, bioterorismul reprezintă „eliberarea intenționată de agenți biologici sau toxine în scopul de a răni sau ucide oameni, animale sau plante, cu intenția de a intimida sau constrânge un guvern sau o populație civilă să urmărească obiective politice sau sociale”.

Bill Gates spune că bioterorismul se aseamănă cu o pandemie deoarece ambele expun omenirea la boli periculoase sau chiar mortale, însă „bioteroarea este puțin mai greu de gestionat”.

Citește și: De ce Bill Gates le cere țărilor bogate să nu mai consume carne de vită. Motivul a ieșit în sfârșit la iveală

Bill Gates, despre posibilele pandemii

Totodată, Bill Gates a emis un avertisment cu privire la viitoarele pandemii care vor veni, mult mai grave și mai mortale decât Covid, cerând guvernelor să contribuie cu miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru următoarea epidemie globală.

Inventatorul Microsoft a spus că, în timp ce variantele Omicron și Delta ale Covid sunt printre cei mai contagioși viruși văzuți vreodată, lumea ar putea în viitorul apropiat să înfrunte un nou agent patogen care va provoca o rată mult mai mare de deces sau boli grave.

Citește și: Câinele lui Elon Musk este noul director al companiei Twitter: ”Este grozav. Mult mai bun decât celălat tip!”

Fundația Bill & Melinda Gates și Wellcome Trust din Marea Britanie au donat până acum 300 de milioane de dolari Coaliției pentru Inovații în Pregătirea Epidemiilor, care a contribuit la formarea programului Covax de furnizare de vaccinuri în țările cu venituri mici și medii. Gates a spus că cei doi mari donatori de dezvoltare a vaccinurilor în timpul pandemiei de Covid, CEPI și guvernul SUA, au fost „curajoși” în a pune atât de mulți bani, cu riscuri mari, în potențiale vaccinuri.

Avertismentul lui Gates vine după ce Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a avertizat săptămâna aceasta că oamenii trebuie să fie încă conștienți de prezența virusului și că scăderea numărului testărilor și relaxarea măsurilor restrictive cresc riscul de reapariție a virusului.