Bill Gates știe când va veni și ce pagube va provoca viitoarea pandemie. Miliardarul promite vaccinuri și înființarea de noi instituții internaționale

Bill Gates a devenit din ce în ce mai preocupat de medicină, în special de pandemii. Informaticianul care a promovat intens vaccinarea anti-COVID-19, are în plan un nou proiect cu impact global. 

22 apr. 2022, 09:56
Bill Gates știe când va veni și ce pagube va provoca viitoarea pandemie. Miliardarul promite vaccinuri și înființarea de noi instituții internaționale

Controversatul afacerist vrea să creeze o instituție internațională care să se ocupe de prevenirea pandemiilor. Mai exact, ar fi vorba despre o unitate permanentă de supraveghere a pandemiilor, cu reprezentanți în orașe-cheie de pe întreg mapamondul. Acești delegați ar urma să fie trimiși în orice locație pentru a depista focarele și pentru a veni cu măsuri concrete, informează presa internațională.

„Global Epidemic Response and Mobilization” (GERM) ar urma să se numească instituția lui Bill Gates.

„Estimarea mea este că GERM ar avea nevoie de aproximativ 3.000 de angajați cu normă întreagă. Abilitățile lor ar trebui să parcurgă gama: epidemiologie, genetică, dezvoltare de medicamente și vaccinuri, sisteme de date, diplomație, răspuns rapid, logistică, modelare pe computer și comunicații.

GERM ar trebui să fie gestionat de Organizația Mondială a Sănătății, singurul grup care îi poate oferi credibilitate globală și ar trebui să aibă o forță de muncă diversă, cu un personal descentralizat care lucrează în multe locuri din lume”, a declarat programatorul, în cadrul unui eveniment TED, susținut în această săptămână.

Atunci când nu se va confrunta cu o criză, GERM ar putea efectua exerciții de pregătire pentru pandemie, așa cum fac pompierii, sau ar putea lucra cu țările pentru a-și consolida sistemele de sănătate, a explicat informaticianul.

De-a lungul crizei COVID, Gates a anunțat în repetate rânduri următoarele pandemii. De asemenea, celebrul IT-ist a anticipat cu precizie apariția COVID și încetarea restricțiilor.

 

Bill Gates, pregătit pentru următoarele pandemii. Fondatorul Microsoft promite noi vaccinuri

 

Multimiliardarul promite noi vaccinuri pentru eventualele pandemii.

„Acum, cu investițiile potrivite, putem avea o generație complet nouă de instrumente în diagnosticare, terapie și vaccinuri”, a mai transmis Gates.

În mod surprinzător, informaticianul știe cu precizie ce impact financiar va avea următoarea pandemie. În privința costurilor pentru înființarea și desfășurarea GERM, încă nu sunt cunoscute sursele de finanțare.

„Costul acestei echipe este semnificativ – peste un miliard de dolari pe an (…) Costul pentru prevenirea următoarei pandemii va fi de zeci de milioane de dolari, dar să comparăm asta cu ceea ce tocmai a trecut”, a transmis afaceristul.

 

Ce spune Bill Gates despre vaccinuri

 

În urmă cu câțiva ani, Bill Gates a anunțat public ideea „ținerii sub control” a creșterii populației prin vaccinare. În opiniile afaceristului, Terra are prea mulți locuitori, aproape 8 miliarde.

„Mai întâi avem populația. Lumea are astăzi 6,8 miliarde de oameni. Se îndreaptă spre aproximativ nouă miliarde. Dacă facem o treabă grozavă cu vaccinurile noi, serviciile medicale și de sănătate reproductivă, am putea să scădem asta cu poate 10 sau 15 la sută, dar aici vedem o creștere de aproximativ 1,3”, a declarat Bill Gates în 2011.

Pe de altă parte, Elon Musk, cel mai bogat om din lume, se poziționează pro-natalitate.

„Nu este adevărat. Pământul poate să susțină o populație de câteva ori mai mare decât actualul nivel. Și rata nașterilor a scăzut la nebunie”, a declarat magnatul americano-african în acest an, în cadrul unui interviu pentru Welt.