Biologul Peter Lengyel: Scandalul cu urşii nu este decat un lobby murdar al AGVPS

Scandalul urșilor turbați și agresivi din ultima perioadă nu este decât o campanie de lobby a Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România (AGVPS), care urmărește astfel sporirea cotei de urși împușcați în fiecare an, întrucât aceștia aduc venituri de milioane de euro, a declarat biologul Peter Lengyel, expert în conservarea biodiversității, membru al Asociației "Valea Verde", secretar științific la ONG UNESCO Pro Natură și membru al Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii.

RomaniaTV.net
26 sept. 2012, 12:34
Biologul Peter Lengyel: Scandalul cu urşii nu este decat un lobby murdar al AGVPS

„Urşii au fost dintotdeauna cum sunt și acum. Diferența este făcută de o campanie de lobby în presă a reprezentanților AGVPS, care urmăresc inocularea ideii că ar fi prea mulți urși în România. Urşii nu sunt mai agresivi decât în trecut, iar vânătorii îi atrag către orașe pentru a avea motiv să-i împuște. Vânatul unui singur urs poate depăși 10.000 de euro”, a explicat expertul în biodiversitate, invitat într-o emisiune la radio.

El a arătat că instituţia care gestionează vânatul în România încurajează scoaterea animelelor din mediul lor natural, mărind astfel cota anuală pentru împuşcat, sporindu-şi astfel considerabil veniturile.

Citeşte mai mult pe green-report.ro.