BISERICA a explicat de ce Cristina Ţopescu nu va avea slujbă la INCINERARE

Cristina Ţopescu va fi incinerată joi, după ce, miercuri, trupul neînsuflețit al jurnalistei urma să fie depus, în jurul orei 14:00, la Capela Cimitirului Bellu din Capitală. Purtătorul de cuvânt al BOR, Nicolae Bănescu, a explicat de ce la fața locului nu va putea fi prezent și un preot.

15 ian. 2020, 07:17
BISERICA a explicat de ce Cristina Ţopescu nu va avea slujbă la INCINERARE

Nicolae Bănescu susține că persoanele care urmează să fie incinerate nu au parte și de o slujbă religioasă, pentru că acest fapt contravine dogmelor creștine.

„Nu se face slujba de înmormântare pentru cei incinerați, întrucât prin incinerare se distruge în mod programatic și artificial trupul (subiectul concret al înmormântării). În creștinism, sufletul și trupul persoanei umane sunt prețuite împreună, nu separat, demnitatea lor fiind păstrată și după moarte”, a explicat Bănescu pentru Fanatik.

Scandal uriaş în familia Cristinei Ţopescu. Anunţul de la care a pornit totul!

Reprezentantul BOR a dezvăluit și faptul că Biserica a permis depunerea corpului neînsuflețit al Cristinei Țopescu pentru a permite fanilor și prietenilor să își ia la revedere, deși acest lucru nu este interzis.

Ce avere avea Cristina Ţopescu. Cât câştiga şi ce afaceri avea fiica lui Cristian Ţopescu

„La dorința familiei, depunerea la capela cimitirului Bellu are că scop facilitarea accesului tuturor celor care doresc să își ia rămas bun de la profund regretata jurnalistă. Nu este o excepție, dar solicitările de depunere într-o capela pentru persoane care urmează să fie incinerate sunt rare. În cazul acesta concret este vorba și de o persoană publică”, a precizat Nicolae Bănescu.