Biserica Evanghelică sare în ajutorul refugiaţilor sirieni

Europa fierbe după atentatele din Franţa, iar în Romania tot mai multe voci susţin că ţara noastră nu ar trebui să accepte cote de refugiaţi. Cu toate acestea, Biserica Evanghelică sare în sprijinul sirienilor. La Sibiu a fost adoptată o rezoluţie în care s-a hotărât să se pună la dispoziţia imigranților locuinţe, dar şi alimente, medicamente, haine şi chiar bani.

19 nov. 2015, 11:22
Biserica Evanghelică sare în ajutorul refugiaţilor sirieni

Biserica Evanghelică a adoptat în cadrul congresului ce a avut loc la Sibiu o rezoluţie prin care oferă sprijin refugiaţilor ce ar urma să ajungă în România.

„Îi vom ajuta pe refugiaţii care vor veni cu medicamente, haine, alimente, ajutoare şi în bani şi desigur vom pune la dispoziţie clădirile şi încăperile pe care le avem libere”, a spus Reinhart Guib, episcop Biserica Evanghelica.

Biserica Evanghelică dispune de mai multe clădiri, case parohiale sau chiar şcoli şi grădiniţe care au fost retrocedate şi în care se vor putea adăposti refugiaţii.

Citeşte şi: Sute de copii sirieni au fost executaţi de jihadişti pentru că au refuzat să se alăture Statului Islamic

„Parohia din Sibiu a fost printre primele care s-a declarat de acord cu primirea refugiaţilor. Casa are utilităţi, e într-o stare foarte bună evident că refugiaţii nu vin de azi pe mâine, încăperile vor fi puse la punct”, a declarat Stefan Bichler, purtător de cuvânt Biserica Evanghelica.

În Transilvania, Biserica Evanghelică dispune de nenumărate astfel de spaţii care vor putea fi folosite în cazul în care în România ar ajunge refugiaţi.

Citeşte şi: Aproape 130 de REFUGIAŢI sirieni, descoperiţi într-un camion ce se îndrepta spre ROMÂNIA