Blaga: Destule dosare de candidaţi ARD nu au primit notă de trecere la comisia de etică

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, la finele Colegiului Director al PDL, desfăşurat joi, că dosarele candidaţilor ARD la alegerile parlamentare au început să fie verificate de comisia de integritate, unele dintre ele fiind respinse. Astfel se explică modificările efectuate de anumite organizaţii judeţene.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 13:04
Blaga: Destule dosare de candidaţi ARD nu au primit notă de trecere la comisia de etică

„Foarte multe dosare au fost verificate de către comisia de etică şi vor verifica în continuare (…) Destule nu au primit, ca să zic aşa, notă de trecere astfel încât colegii, pe bună dreptate, şi le-au retras”, a declarat preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Procedura de verificare va fi finalizată înainte de 22 octombrie când este termenul pentru depunerea dosarelor la birourile electorale de circumscripţie. Democrat-liberalul a spus că membrii Colegiului Director au discutat deschis subiectul candidaţilor, inclusiv al celor porpuşi de celelalte partide din ARD. „Noi suntem deschişi, nu avem jocuri făcute pe sub masă de nimeni. Vedeţi ce spune domnul Vosganian că USL îşi trimite oameni pe listele PP-DD„, a remarcat preşedintele PDL.

Blaga a confirmat că Elena Udrea va candida la Roman, în Neamţ, iar Mihai Răzvan Ungureanu şi Mihail Neamţu la Arad. Totodată, democrat-liberalii i-au găsit un colegiu şi fostului ministru de Externe, Teodor Baconschi, anume în Iaşi. „Domnul Baconschi are un profil intelectual foarte serios şi atunci va candida în colegiul Copou, unde se află Universitatea Iaşi”, a spus liderul democrat-liberalilor.

În cadrul Colegiului Director, pedeliştilor li s-a prezentat de către directorul CSOP, Andrei Muşetescu, rezultatul unui recent sondaj. „Analiza arată clar, pentru a doua lună consecutiv, o creştere a noastră, iar USL este departe de 50% şi pe un trend negativ”, a afirmat Blaga.

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a declarat, miercuri, că aşteaptă decizia PDL privind eventuala sa candidatură în Diaspora pentru alegerile parlamentare, arătând că el „nu este obsedat de cultura de parlamentar” şi că „Parlamentul arată suficient de bine şi fără el”.

„Eu voi lua act de ce decide PDL din care fac parte, dacă mă consideră potrivit pentru această candidatură bine, dacă nu, nu e nicio supărare, mergem înainte”, a precizat Baconschi.

El a arătat că a avut discuţii exploratorii pentru un colegiu în Bucureşti, „dar nu s-a putut” şi partidul i-a oferit o altă variantă şi anume o candidatură la Suceava la un colegiu neeligibil unde USL ar câştiga peste 50%.

„Aşa încât mi-am păstrat flexibilitatea, dar nu sunt obsedat de postura de parlamentar. Parlamentul arată suficient de bine şi fără mine”, a mai spus Baconschi.