Blaga: Un scor de peste 20% la europarlamentare este accesibil PDL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, la Gândul live, că democrat-liberalii vor obţine un scor mai bun decât PNL la alegerile europarlamentare din 2014, estimând un procentaj peste 20%, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
01 oct. 2013, 20:46
Blaga: Un scor de peste 20% la europarlamentare este accesibil PDL

Blaga a precizat că la această oră PDL este pe un trend bun şi se situează la 18% în preferinţele electorale, potrivit unor sondaje comandate de democrat-liberali, astfel că în niciun caz nu poate fi catalogat drept un partid ‘mic’ sau ‘slab’.

„Niciodată nu am vorbit de procente înaintea unor alegeri, deşi am condus toate campaniile electorale. Nu fac această gafă ca să vin şi să anunţ eu procentul. (…) Nu am făcut niciodată lucrul acesta, dar eu cred că un scor de peste 20% este un scor accesibil partidului şi va fi un scor bun, un scor de etapă al unui partid greu încercat care, stabilizând România, a fost aspru sancţionat. Motivele nu mai contează. Privim spre viitor şi am convingerea că ne vom face datoria ca partid de opoziţie, că vom veni nu numai cu critici, normale, pentru că în fiecare zi ne dau ocazia. Uitaţi-vă numai astăzi, discuţiile despre regionalizare în USL, despre descentralizare”, a spus preşedintele PDL.

Blaga a opinat, în privinţa declaraţiilor din interiorul USL, că „nici nu mai ştii cine e în opoziţie”.

Liberalii se cer din toţi rărunchii să fie daţi afară de la guvernare, cel puţin Antonescu, că ştie că e mai greu în primăvară dacă nu pleacă acum. Vin facturile la iarnă şi promisiunile electorale nu plătesc facturi. (…) Deci, despre asta este vorba. Cred că ne vom atinge obiectivul de etapă şi un partid cu peste 20% este un partid important”, a declarat liderul PDL.

Vasile Blaga a adăugat că obţinerea la europarlamentare a scorului pe care l-a estimat nu ar însemna pentru democrat-liberali un motiv de bucurie în perspectiva alegerilor din 2016.

„Nici pe departe, dar am vorbit de etapă. Poate să însemne etapa de reconstrucţie a partidului, o finalizăm în această toamnă, în această iarnă, şi în procedurile celelalte. Şi cum la data promisă, 22 septembrie, am prezentat guvernul alternativă, tot aşa ne vom atinge pas cu pas obiectivele aşa cum le-am propus eu partidului când m-au ales”, a mai declarat preşedintele PDL.