Blestemele lui Ion Oiţă. „La Cocoşatu'” avea datorii de cinci milioane de lei

Un personaj carismatic, cu glumele pe buze şi cu multe cunoştinţe în lumea bună: Ion Oiţă. Un băiat simplu, fără prea multă carte care a reuşit la începutul anilor '90 să se impună pe piaţa restaurantelor din Bucureşti datorită lui Sandu Cocoşatu' pe care l-a găsit într-un obor, din Budeşti, judeţul Călăraşi.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 15:48
Blestemele lui Ion Oiţă. „La Cocoşatu'” avea datorii de cinci milioane de lei

La începutul anilor ’90, Ion Oiţă punea piatra de temelie a restaurantului din Băneasa, asociat fiind cu Gil Fred. Acestea din urmă avea să se desprindă la un moment dat şi să construiască alături, un alt restaurant.

Povestea lui Oiţă începe în oboarele din judeţul Călăraşi şi continuă pe litoralul Mării Negre, pentru ca în final să atingă succesul în Capitală datorită măiestriei lui nea Sandu.

Afacerile i-au mers tot mai bine, de la an la an. Succesul l-a plătit scump. Mai întâi a fost Florin, fiul său, care acum are 37 de ani. Promitea o carieră strălucită în tenis, însă un tragic accident de motocicletă i-a oprit avântul. A rămas într-un scaun cu rotile, ceea ce i-a pus o piatră pe inimă bătrânului tată.

Datorii de trei ori mai mari decât cifra de afaceri

Boala a fost ultima picătură în pahar. Suferea de ciroză, iar în ultima vreme, spun angajaţii săi, se simţea tot mai rău. O altă ipotză ar putea prinde contur: datoriile p carele înregistrase în afacerile sale.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor, firma condusă de Ion Oiţă, „La Cocoşatu SRL” avea, în 2010, o cifră netă de afaceri de 1.705.840 de lei, însă valoarea totală a datorii depăşea 5 milioane de lei (5.003.849).