Blestemul Compact continuă, a murit „Megastarul”, unul dintre fondatorii trupei

Este iar zi de doliu în muzica românească, s-a stins din viaţă unul dintre fondatorii îndrăgitei trupe Compact.

24 iun. 2022, 08:52
Blestemul Compact continuă, a murit „Megastarul”, unul dintre fondatorii trupei

Cine a spus că trupa Compact e blestemată n-a exagerat. În 40 de ani de activitate, formaţia a fost lovită de tragedii, dar şi de scandaluri din cauza orgoliilor. Primăria Câmpia Turzii a anunțat că Leluț Vasilescu alias „Megastarul” a încetat din viață. El a fost membru fondator al trupei Compact.

„Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu.

Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare!

Scandal la mormântul artistului Leo Iorga. Acuzații de „noaptea minții” la adresa solistului Compact: ” adresa solistului: „O mare răutate din partea oamenilor”
Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzi era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată.

În acest moment trist, pentru familia Vasilescu și pentru toți fanii muzicii rock din România, transmit un mesaj de condoleanțe tuturor celor care l-au apreciat pe bateristul trupei Compact, Leluț „Megastarul” Vasilescu!

Dumnezeu să-l odihnească întru Slava Sa!”, a punctat primarul Dorin Lojigan, prieten cu Vasilescu.

Ce festivaluri de muzică se țin în România în această vară. Neversea, Untold, Electric Castle, Summer Well, printre cele mai așteptate

Lanţul tragediilor în Compact a început în decembrie 2004, când basistul Teo Peter a murit într-un accident de maşină, provocat  de un angajat al Ambasadei SUA la Bucureşti. În iunie 2005, chitaristul Emil Laghia a fost omorât cu sânge rece de concubina lui. O lună mai târziu, impresarul George Popa a decedat în somn, în urma unui infarct. În 2008, Leluţ Vasilescu a suferit un infarct pe scenă, la Făgăraş, iar în 2011 Leo Iorga avea să fie diagnosticat cu cancer pulmonar. În 2013, Paul Ciuci l-a dat în judecată pe Leo pentru a-l opri să mai folosească în concerte numele Compact, iar în 2016 sentinţa a fost favorabilă lui Paul. În noiembrie 2016 s-a stins din viaţă şi primul chitarist al grupului, Marian Manoliu. În 2019, s-astins şi Leo Iorga, iar acum Leluţ.