Blocurile ridicate ilegal distrug Parcul Tineretului. Autorizaţia de construire, suspendată de tribunal

Muncitorii îşi văd nestingheriţi de treabă la blocurile care se construiesc ilegal în Parcul Tineretului din Capitală, deşi Tribunalul Bucureşti a suspendat autorizaţia de construire şi Poliţia locală a amendat firma care ridică imobilele, se pare că nimeni nu poate opri distrugerea parcului. Cel care a recunoscut faptul că muncitorii îşi bat joc de lege este chiar dirigintele de şantier. Momentul lui de sinceritate a fost filmat cu o cameră ascunsă.

RomaniaTV.net
26 oct. 2015, 13:12
Blocurile ridicate ilegal distrug Parcul Tineretului. Autorizaţia de construire, suspendată de tribunal

Terenul pe care se construiesc blocurile din Parcul Tineretului a fost retrocedat în anul 2004. Marioara Micşunescu, cea care l-a cumpărat de la foştii proprietari, a obţinut în instanţă o hotărâre judecătorească prin care l-a obligat pe primarul Sectorului 4 să-i emită autorizaţia de construire pentru un ansamblu de vile cu două etaje şi mansardă. În 2010, Planul Urbanistic Zonal care stabilea relocarea fâşiilor de parc retrocedate a expirat, moment în care terenul Marioarei Micşunescu era spaţiu verde. Iar legea interzice construirea pe spatiile verzi.

Chiar dacă instanţa a decis sistarea lucrărilor la blocurile din parc, muncitorii îşi fac treaba în continuare pe şantier. Potrivit România TV, dirigintele de şantier confirmă faptul că nimeni nu ţine cont de sentinţa judecătorilor.

„În cursul săptămânii trecute s-a constatat nerespectarea autorizaţiei de construire, fapt pentru care a fost sancţionată contravenţional societatea care efectuează lucrări. Odată cu sancţiunea s-a dat şi sistarea lucrărilor de construire. Dacă se va constata că sunt lucrările în continuare efectuate, se va face trimiterea materialului către serviciul Investigări Fraude”, a declarat Adrian Corneliu Ionescu, Şeful Poliţiei Locale Sector 4.

Localnicii sunt deranjaţi de faptul că nicio instituţie nu poate opri distrugerea parcului.