Blue Air a făcut plângere penală pe numele lui Horia Constantinescu. Acuzaţii grave îi sunt aduse şefului ANPC

Reprezentanţii Blue Air au anunţat că au făcut plângere penală pe numele lui Horia Constantinescu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

05 oct. 2022, 17:54
Blue Air a făcut plângere penală pe numele lui Horia Constantinescu. Acuzaţii grave îi sunt aduse şefului ANPC

Blue Air a făcut plângere penală oe numele lui Horia Constantinescu. Compania aeriană îl acuză pe şeful ANPC că a lansat afirmaţii false despre firmă.

Blue Air a făcut plângere penală oe numele lui Horia Constantinescu. Ce acuzaţii i se aduc şefului ANPC

Citeşte şi Scandalul Blue Air continuă, 230.000 de pasageri sunt afectaţi. Rambursarea depinde de reluarea zborurilor și se va face printr-un portofel virtual

Reprezentanţii companiei aeriene fac acuzaţii grave la adresa şefului ANPC, după ce Blue Air a primit amenzi uriaşe din cauza curselor anulate.

„Ca urmare a solicitărilor reprezentanților mass media, precizăm următoarele aspecte cu privire la afirmațiile false ale lui CONSTANTINESCU HORIA, afirmații transmise în spațiul public în calitatea acestuia de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC):

În vederea desăvârșirii acțiunii începute în data de 14 Iulie 2022, acțiune prin care a urmărit producerea unor daune materiale extrem de mari Blue Air, astfel încât cea mai mare societate de transport aerian cu capital integral românesc, privat, să fie nevoită să își înceteze activitățile, iar principalul său competitor să aibă „câmp liber” către un adevărat monopol pe piața de transport aerian de pasageri din România, CONSTANTINESCU HORIA continuă să săvârșească, în opinia noastră, infracțiunea de comunicare de informații false, infracțiune prevăzută de art. 404, Cod Penal, cunoscând caracterul fals al informațiilor comunicate.

Suntem convinși că această nouă comunicare de informații false a fost declanșată de anunțul investitorilor interesați în preluarea și reorganizarea Blue Air, anunț făcut în data de 30 Septembrie 2022, posibilitatea salvării Blue Air fiind una care pare să nu convină lui CONSTANTINESCU HORIA.

Acesta nu a mai așteptat răspunsul autorităților române cu privire la propunerea primită din partea investitorilor, ignorând în mod flagrant atât faptul că prin declarațiile sale false afectează în mod grav posibilitatea Statului Român de recuperare a garanțiilor acordate pentru împrumutul în cuantum de 300.775.000 LEI, dar și posibilitatea pasagerilor afectați de anulări de recuperare a sumelor datorate de Blue Air.

Având în vedere faptul că pentru primele acte materiale ale infracțiunii mai sus menționate, Blue Air a formulat deja o plângere penală, înregistrată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în data de 19 August 2022 și pentru a nu interfera în absolut niciun mod în activitatea de urmărire penală, ne abținem de la orice alte comentarii privitoare la activitatea lui CONSTANTINESCU HORIA, punând la dispoziția reprezentanților mass media o copie a Plângerii penale mai sus menționate, precum și dovada înregistrării acesteia.

De asemenea, arătăm faptul că avocatul Blue Air, persoana care a reprezentat compania în absolut toate întâlnirile solicitate de CONSTANTINESCU HORIA, stă la dispoziția organelor de urmărire penală, pentru prezentarea tuturor aspectelor de fapt, inclusiv, dacă acest lucru va fi considerat necesar de procurorul de caz, prin efectuarea testului poligraf”, au transmis reprezentanţii Blue Air.

Reamintim că Blue Air a fost amendată de ANPC cu 10 milioane de lei  pentru cursele anulate începând din 15 iunie 2022 şi până în prezent.

Citeşte şi Premierul Nicolae Ciucă: „Corpul de control va identifica adevăratele cauze privind situaţia Blue Air”