Scandalul Blue Air continuă, 230.000 de pasageri sunt afectaţi. Rambursarea depinde de reluarea zborurilor și se va face printr-un portofel virtual

Blue Air a transmis, azi, că aproximativ 230.000 de pasageri au fost afectați de zborurile anulate și vin cu trei varinate prin care aceștia își pot restitui banii.

15 sept. 2022, 16:09
Scandalul Blue Air continuă, 230.000 de pasageri sunt afectaţi. Rambursarea depinde de reluarea zborurilor și se va face printr-un portofel virtual

Compania aeriană Blue Air a transmis că pasagerii care doresc să fie despăgubiți, au la dispoziție trei variante: reprogramarea zborului, crearea unui portofel virtual pentru viitoare achiziții și rambursarea. În momentul de față, au fost create 17.500 de portofele electronice, totalizând 1,9 milioane de euro.

Blue Air a precizat că rambursarea banilor depinde de reluarea zborurilor, iar conducerea companiei este dispusă să rezolve situația creată cât mai rapid.

”Redresarea Blue Air, respectiv reluarea operaţiunilor de transport aerian de pasageri, implică o colaborare strânsă şi sprijinul din partea tuturor partenerilor comerciali, dar şi al tuturor instituţiilor publice şi autorităţilor din România, eforturile depuse de managementul executiv, Consiliul de Administraţie şi acţionariatul societăţii, fiind insuficiente în lipsa unei astfel de colaborări. Blue Air îşi exprimă disponibilitatea permanentă a conducerii executive a societăţii, de a transmite toate informaţiile şi informările necesare, şi de a participa la absolut orice discuţie necesară cu factorii decizionali din cadrul instituţiilor publice şi autorităţilor ce pot ajuta la redresarea companiei, într-o manieră unitară şi organizată”, a transmis Blue Air într-un comunicat de presă, citează News.ro

Compania declară că în urma discuțiilor purtate de conducerea Blue Air, s-a primit susținerea din partea aeroporturilor din Italia, Israel, Spania și Marea Britanie, dar și a furnizorilor de combustibil ale acestor aeroporturi, pentru a fi posibilă reluarea prestării serviciilor Blue Air, sub condiția plății în avans a acestora.

”Mizăm pe acelaşi sprijin şi din partea aeroporturilor din România, Bacău, Cluj-Napoca, Bucureşti- Otopeni şi Iaşi. Având în vedere suspendarea activităţii de transport aerian de pasageri din perioada 6 septembrie – 9 octombrie 2022, vă informăm că numărul total de pasageri afectaţi de anulările zborurilor în această perioadă este de aproximativ 230.000, reprezentând aproximativ 77.000 rezervări bilete de călătorie”, a precizat compania.

Citește și: Sorin Grindeanu, în scandalul Blue Air: „Dacă se anulează în Timişoara autobuzul 33, nu vine Fritz să pună autobuze la dispoziţie”

Rambursarea tuturor sumelor datorate pasagerilor pentru biletele achiziționate depinde de reluarea operațiunelor și a activității de vânzare.

”Aşa cum am precizat în comunicările anterioare, un alt factor esenţial este aportul în numerar adus de unul dintre cei doi investitori cu care ne aflăm în discuţii”.

Conform Blue Air, toți pasagerii au fost notificați de anularea zborurilor și au primit trei opțiuni de despăgubire:

  • reprogramarea călătoriei pe următorul zbor disponibil,
  • rambursarea în portofelul electronic, plus un bonus de 25% din valoarea biletului achiziționat drept compensare pentru neplăcerile create pasagerilor,
  • rambursarea biletelor achiziționate.

”În ultimele zile au fost create peste 17.500 de portofele electronice, totalizând 1.900.000 EUR, iar pasagerii care au ales această opţiune vor putea folosi sumele în vederea achiziţionării de bilete imediat ce vom activa procesul de vânzare.

În cel mai scurt timp cu putinţă vom reveni cu detalii despre modalitatea în care va fi reluată activitatea de transport aerian de pasageri de către Blue Air, în funcţie şi de rezultatele înregistrare în negocierile cu investitorii, dar şi de disponibilitatea autorităţilor de a ne sprijini în acest proces dificil”, a mai menționat compania.

Citește și: Detaliul pe care l-a observat Mircea Badea în scandalul Blue Air, despre care nu a vorbit nimeni: „Mă mir că nu au dat vina pe Putin!”