Monica Tatoiu a spus totul despre boala de care suferă de la 24 de ani. Nu există tratament. Sacrificiile uriașe pe care trebuie să le facă: „Ia forme foarte urâte, nu se vindecă”

Monica Tatoiu apare mereu cu zâmbetul pe buze în fața tuturor. Afișează o imagine de femeie puternică de fiecare dată, așa cum și este, de altfel, însă puțini știu că în adâncul sufletului trăiește o adevărată dramă.

04 dec. 2022, 13:00
Monica Tatoiu a spus totul despre boala de care suferă de la 24 de ani. Nu există tratament. Sacrificiile uriașe pe care trebuie să le facă: „Ia forme foarte urâte, nu se vindecă”

Monica Tatoiu are o afecțiune moștenită de la tatăl ei, care, din păcate, nu are vindecare. Trece prin dureri groaznice, însă e nevoită să le suporte și să meargă mai departe.

Fosta profesoară de matematică merge foarte des în Guadelupa, un arhipelag din partea estică a Caraibelor. Mai exact, de 17 ani are obiceiul să meargă acolo ca să se bronzeze. Mulți credeau că face acest lucru pentru a se relaxa în primul rând, dar motivul e cu totul altul.

Monica Tatoiu are nevoie să se expună la soare. E un lucru obligatoriu pentru ea având în vedere afecțiunea medicală de piele de care suferă. Rzele ultraviolete ajută și ele la ameliorarea acestei afecțiuni. Femeia de afaceri a recunoscut că suferă de psoriazis. De multe ori boala se moștenește și așa s-a întâmplat și în cazul ei, iar Monica Tatoiu i-a transmis afecțiunea și fiului său.

Motivul pentru care Monica Tatoiu pleacă an de an în Caraibe: „La 28 de ani eram o reptilă de sus până jos”

Afacerista suferă de psoriazis de când avea 24 de ani. La vârsta de 28 de ani s-a agravat și a început să facă diverse tratamente, însă niciunul nu a dar rezultate. Tocmai de aceea, medicii îi recomandă expunerea la soare. Dar când în țara noastră e rece, vedeta de televiziune alege să se deplaseze undeva unde se poate bronza, cum ar fi Guadelupa.

Citește și Monica Tatoiu, reguli de bune maniere: „Șampania nu se bea până la fund, decât dacă ești o fată crescută la vaci”

„Doctorul meu nu mă lasă să stau la plajă decât în zona cu psoriazis. De aceea, trebuie să mă expun trei luni la soare. Altfel, sunt un fel de reptilă. Singura soluție e soarele. Razele ultraviolete sunt foarte bune. De aceea, de ani de zile plec, în luna noiembrie, în Caraibe.

În general, femeile care au această afecțiune, chiar suferă. Cam 30% o au. Boala ia forme foarte urâte. Nu te vindeci, o moștenești. În cazul meu, e boală luată de la tata. Fiul meu m-a moștenit pe mine. N-am ce să-i fac, asta-i viața. Nu există tratament. Există doar unul, niște injecții, dar care-ți afectează ficatul sau altele, ca la vaccinuri. Fiul meu era disperat. Mie mi s-a declanșat la 24 de ani și țin minte cum eram la 28, o reptilă de sus până jos. Imaginați-vă o fată tânără plină de bube”, a declarat Monica Tatoiu pentru Impact.