Boala rară de care suferă Brad Pitt. Actorul este disperat: „Nimeni nu mă crede!”

Boala rară de care suferă Brad Pitt. În vârstă de 58 de ani, actorul a dezvăluit, recent, într-un interviu acordat revistei GQ, că el crede că suferă de prosopagnosie, o tulburare rară care îi face pe oameni să nu mai poată să recunoască fețele. Cu toate acestea, nu a primit niciodată un diagnostic oficial.
Alina Costache
06 iul. 2022, 12:07
Boala rară de care suferă Brad Pitt. Actorul este disperat:
Boala rară de care suferă Brad Pitt

Boala rară de care suferă Brad Pitt. Tulburarea este de obicei prezentă la naștere și îi va afecta pe cei care suferă de această afecțiune pentru cea mai mare parte a vieții lor. Actorul a declarat pentru GQ că îi este greu să recunoască oamenii și se teme că tulburarea sa a făcut ca oamenii să îl vadă ca fiind „distant, inaccesibil, absorbit de sine„, potrivit Fox News.

Boala rară de care suferă Brad Pitt

Nimeni nu mă crede! Vreau să întâlnesc pe cineva„, i-a spus lui Ottessa Moshfegh, când aceasta i-a dezvăluit că soțul ei crede că are aceeași afecțiune.

Aceasta nu este prima dată când Pitt insistă că are prosopagnosie. „Atât de mulți oameni mă urăsc pentru că au impresia că nu îi respect. Din când în când, cineva îmi oferă context, iar eu îi spun: ‘Mulțumesc că m-ai ajutat’. Dar îi enervez pe mai mulți oameni.

Primești chestia asta, de genul: ‘Ești egoist. Ești îngâmfat’. Dar este un mister pentru mine, omule. Nu pot să rețin o față și totuși vin dintr-un punct de vedere atât de design/estetic. Am de gând să fac o serie de teste„, a declarat Brad Pitt pentru Esquire în 2013.  Nu se ştie dacă actorul a făcut teste oficiale.

Citeşte şi: Un nou scandal la Hollywood. Brad Pitt o dă în judecată pe Angelina Jolie: „Asocieri și intenții otrăvitoare”

Ce este Prosopagnosia

Prosopagnosia este o tulburare neurologică caracterizată prin incapacitatea de a recunoaște fețele.  Prosopagnosia este cunoscută și sub numele de orbire a fețelor sau agnosie facială.  Termenul de prosopagnosie provine din cuvintele grecești pentru „față” și „lipsă de cunoaștere”.  

În funcție de gradul de afectare, unele persoane cu prosopagnosie pot avea dificultăți doar în recunoașterea unei fețe familiare; altele nu vor putea face distincția între fețele necunoscute, în timp ce altele pot fi chiar incapabile să distingă o față ca fiind diferită de un obiect.  

Unele persoane cu această tulburare sunt incapabile să își recunoască propria față.  Prosopagnosia nu este legată de disfuncții ale memoriei, pierderi de memorie, deficiențe de vedere sau dificultăți de învățare.

Se crede că prosopagnosia este rezultatul unor anomalii, leziuni sau deficiențe în girusul fusiform drept, un pliu din creier care pare să coordoneze sistemele neuronale care controlează percepția și memoria facială.  

Prosopagnosia poate fi rezultatul unui accident vascular cerebral, al unei leziuni cerebrale traumatice sau al anumitor boli neurodegenerative. În unele cazuri, este o tulburare congenitală, prezentă la naștere în absența oricărei leziuni cerebrale.

Prosopagnosia congenitală pare să se întâlnească în familii, ceea ce o face probabil să fie rezultatul unei mutații sau deleții genetice.  Un anumit grad de prosopagnosie este adesea prezent la copiii cu autism și sindromul Asperger și poate fi cauza dezvoltării sociale deficitare a acestora”, potrivit NIH.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care a rupt topurile. Este pe locul 1 în doar 4 zile de la lansare și are o distribuție de excepție
Capital.ro
Legenda de care România s-a despărțit. Nu se mai naște altul ca el. Românii nu-l pot uita
Playtech.ro
De unde provine carnea cu care sunt pregătiți celebrii mici de la Ciotoianu. Secretul care îi face atât de gustoși
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Țeapa cu brânza. Cum verifici dacă e plină de amidon. Metodă simplă
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Extrageri speciale loto de 1 Mai. Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a renunțat la bancomat. Decizie pentru cei care au cont și card la bancă. Cum veți putea retrage cash
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici