Bogdan Licu: Am cerut Secţiei speciale pentru magistraţi motivele retragerii apelului în dosarul lui Hrebenciuc

Bogdan Licu, procurorul general interimar, a anunţat joi că a cerut Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) şi Secţiei juridice din cadrul Parchetului General să prezinte motivele privind solicitarea retragerii apelului din dosarul fostului deputat Viorel Hrebenciuc, respectiv continuarea judecăţii.

RomaniaTV.net
16 mai 2019, 10:29
Bogdan Licu: Am cerut Secţiei speciale pentru magistraţi motivele retragerii apelului în dosarul lui Hrebenciuc

„Eu mă aflu în prezenţa unui conflict de competenţă între procurorul de şedinţă, care este procurorul din cadrul Secţiei judiciare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi Secţia specială care a retras apelul. Am cerut ambelor părţi să prezinte câte un referat care să cuprindă motivele, considerentele legale care au stat la baza acestor decizii ale fiecăruia şi urmează să hotărăsc ce e de făcut mai departe. Am solicitat în scris acest lucru şi Secţiei speciale şi Secţiei judiciare de la Parchetul General”, a declarat Bogdan Licu, joi.

Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie a trimis luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o adresă prin care anunţă că retrage apelul în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri în care sunt judecaţi Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam şi Tudor Chiuariu, adresa fiind semnată de procurorul-şef Gheorghe Stan.

Tot luni, Parchetul General a solicitat Instanţei supreme să amâne discutarea cererii, pe motiv că este în derulare un control al procurorului general în acest caz.

Judecătorii au decis să amâne discutarea cererii, stabilind următorul termen al procesului pentru 12 iunie, dată până când procurorul general al României trebuie să trimită un răspuns cu privire la retragerea apelului în acest caz. 

Citeşte şi: Secţia specială pentru magistraţi vrea să retragă apelul în dosarul de corupţie Hrebenciuc – Chiuariu. Instanţa amână decizia