Bolnavi de covid, cu afecţiuni psihice, dezbrăcaţi pe holurile Spitalului din Reşiţa. Managerul a fost sancţionat

Bolnavi dezbrăcaţi pe holurile Spitalului din Reşiţa. Inspecţia Sanitară de Stat a aplicat primele sancţiuni după imaginile surprinse la Spitalul din Reşiţa. Managerul unităţii sanitare a fost amendat cu 10.000 de lei.

02 dec. 2020, 17:55
Bolnavi de covid, cu afecţiuni psihice, dezbrăcaţi pe holurile Spitalului din Reşiţa. Managerul a fost sancţionat

Bolnavi de COVID-19, cu afecţiuni psihice, dezbrăcaţi pe holurile Spitalului din Reşiţa. Inspecția Sanitară de Stat (ISS) a aplicat primele sancțiuni în cuantum de 18.400 lei reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Reșița, după prima zi de control în această unitate, a anunțat, într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății, care are în subordinea sa ISS.

Bolnavi dezbrăcaţi pe holurile Spitalului din Reşiţa. ISS a aplicat primele amenzi

Astfel, inspectorii sanitari au sancționat managerul unității cu o amendă în valoare de 10.000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare, conform HG 857/2011, art 30, lit e deși lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020.

Citeşte şi Imagini șocante la spitalul din Reșița: Bolnavi de COVID-19, cu afecţiuni psihice, dezbrăcaţi pe holuri

Asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie si asistenta șefă a secției de boli infecțioase au fost sancționate cu câte 2.000 lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar, în conformitate cu art 32, lit k, HG 857/2011. Pentru același motiv, tot cu 2000 lei a fost amendată și una dintre infirmierele unității sanitare.

O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de boli infecțioase a fost sancționată cu 2 400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale, conform HG 857/2011, art.31, lit f.

Acțiunea de control va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății.

Reamintim că pe reţelele de socializare au apărut marţi imagini şocante din interiorul unui spital reşiţean. Imagini de groază au fost surprise în spitalul de urgență. Bolnavii de COVID-19, majoritatea în vârstă, stau dezbrăcați pe holurile secției de pneumologie, direct pe ciment.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat, miercuri, reprezentanţilor Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) să demareze de urgenţă un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita, urmare a imaginilor apărute în spaţiul public privind modul în care sunt trataţi pacienţii din cadrul secţiei de boli infecţioase.