România, cobai pentru medici falşi. Un escroc francez a făcut 165 de operaţii timp de doi ani la Timişoara

Publicat: Marţi, 05 Februarie 2019 11:23 // Actualizat: Marţi, 05 Februarie 2019 11:33 // Sursa: romaniatv.net

Escrocul italian care a operat în cele mai renumite clinici din România nu a fost singurul care a reuşit să păcălească autorităţile. Un francez a pretins că este medic ortoped şi a făcut 165 de operaţii la o clinică din Timişoara.

Eescrocul italian a ajuns să opereze în cele mai renumite clinici din România. Printre acestea se numără şi spitalul privat Monza. Asistentele au fost cele care l-au depistat pe escroc în momentul în care au observat că acesta nu ştia cum să-şi pună corect mănuşile.

La fel ca el, şi un francez care a pretins că este medic ortoped a reuşit să intre în sala de operaţii şi să facă peste 160 de interventii chirurgicale.

Pinori Francois, cetăţean francez cu domiciliul în Londra, a venit în România în 2004 pretinzând că este medic ortoped. A depus chiar şi o diplomă la Direcţia de Sănătate Publică Timiş din care reieşea că este absolvent al Universităţii de Medicină din Paris. Ulterior s-a dovedit că documentele erau false, potrivit gandul.info.

După ce a primit autorizaţia de liberă practică de la DSP, Pinori a lucrat timp de 2 ani în baza unor convenţii civile la o clinică din Timişoara. Francezul pretindea că este specialist în „decompresiune discală percutantă cu laser".

Cercetările au dovedit că individul a efectuat 159 de intervenţii chirurgicale, sumele încasate fiind între 650 şi 1.000 de euro pentru fiecare operaţie. În loc să-şi revină, pacienţii au avut nevoie de alte operaţii şi tratamente suplimentare. În cazul unuia dintre pacienţi, „tratamentul" s-a lăsat cu urmări grave, fiindu-i afectată capapcitatea de muncă.

Pinoti şi-ar fi continuat mult timp activitatea de „medic" dacă la Timişoara nu ar fi ajuns mai mulţi jurnalişti italieni. Asta pentru că, înainte de a ajunge în România, francezul a fost pus sub acuzare în Italia pentru că a practicat ilegal medicina. Curtea de Apel din Firenze l-a condamant pentru practicarea abuzivă a unei profesii. „Medicul" a dispărut din România când presa i-a dezvăluit trecutul. Poliţiştii timişeni s-au autosesizat, iar ulterior 13 persoane au depus plângeri penale împotriva falsului doctor. Pinori a dispărut fără urmă, dar poliţiştii au început cercetările împotriva sa pentru înşelăciune şi uz de fals.

De asemenea, proprietarii clinicii în care francezul a operat au plecat în Italia, luând şi contabilitatea firmei. După aproape trei ani de investigaţii, dosarul lui Francois Pinoir a ajuns în instanţă, francezul urmând să fie judecat în lipsă.

Un bărbat din Tulcea a avut nevoie doar de câteva copii, o parafă şi alţi medici care să-l creadă pe cuvânt. Doctorul impostor a fost descoperit abia după o lună, timp în care a consultat şi a dat tratamente unui numar de 200 de bolnavi. A fost descoperit întâmplător pentru că a greşit pe diploma falsă data absolvirii.

Citeşte şi Cum a reuşit un escroc italian să opereze în cele mai renumite clinici din România. Asistentele au văzut că nu ştia să-şi pună mănuşile

Medicul estetician, Abu Bakr Kasem, supranumit printul silicoanelor, vrea sa puna mana din nou pe bisturiu si sa taie in carne vie. Asta dupa ce, in 2013, i-a fost interzis dreptul de a mai profesa pentru ca o pacienta a murit pe masa de operatie in urma unei operatii estetice. Ba mai mult, a fost dat in judecata si de mai multe vedete, acuzandu-l ca le-a mutilat pe viata iar acum este executat silit. Acum, printul silicoanelor a actionat in judecata Colegiul Medicilor din Romania prin care cere anularea deciziei prin care i se interzice dreptul de a mai profesa.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
escroc medic fals medic fals ortoped operaţii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 feb 13:35
Răspunde | Votează email 0 email
anonim
din ce vad eu toata lumea comenteaza dar nu sau gindit sa verifice conturile bancare asa zisor escroci sa nu mai spun in special celor care ne conduc tara si dupa aceea sa plingeti citi bani sau strins in conturi si va mirati ca nu sint bani la buget, adevarul intotdeanuna doare.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H