Bolsonaro dat în judecată de jurnaliştii brazilieni pentru că şi dat jos masca la conferinţa de presă în care a anunţat că are COVID

Asociaţia Presei din Brazilia a anunţat că îl dă în judecată pe preşedintele Jair Bolsonaro pentru că, la conferinţa de presă în care a anunţat că a fost testat pozitiv pentru COVID 19, şi-a dat masca jos şi nu a respectat regulile de distanţare, riscând astfel să-i infecteze.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 05:56
Bolsonaro dat în judecată de jurnaliştii brazilieni pentru că şi dat jos masca la conferinţa de presă în care a anunţat că are COVID

Preşedintele brazilian este cunoscut ca unnegaţionist, el afirmând în repetate rânduri că noul coronavirus este doar o gripă, participând chiar şi la proteste împotriva măsurilor pe care unii guvernatori le-au impus în statele braziliene.

„Țara nu poate privi în continuare fără să reacționeze acest comportament care este mai mult decât iresponsabil și constituite infracțiuni clare împotriva sănătății publice”, a spus președintele asociației, Leandro Magalhaes.

Jurnaliştii nu sunt singurii care au luat măsuri împotriva comportamentului nesăbuit al preşedintelui, acesta fiind acţionat în instanţă şi de un parlamentar. 

„Încălcarea articolelor 131 și 132 ale codului penal prin scoaterea măștii în timpul unui interviu în care anunța că are coronavirus”, a scris parlamentarul brazilian Marcelo Freixo pe Twitter.

Citeşte şi: Donald Trump vrea să interzică aplicaţia TikTok pentru a pedepsi China. „Este un lucru pe care îl analizăm”