Bombă de la Dacia! Modelul de SUV ar putea ameninţa producătorii premium. Primele imagini cu C-Neo FOTO

Dacia este gata să lanseze cea de-a 3-a generație Duster, care își va face apariția pe străzi în primăvara anului 2024. Constructorul de sub umbrela Renault lucrează susținut la Bigster, "fratele" mai mare, cu şapte locuri, dar şi la un SUV coupe.

03 oct. 2023, 13:24

Bombă de la Dacia! În ultimele luni, au tot apărut informații despre o compactă Dacia de segment C, declinată ca hatch, sedan și break, în cadrul proiectului C-Neo. De asemenea, anul acesta, s-a vorbit și despre faptul că Dacia ia în calcul o mașină electrică ce poate fi condusă fără permis. Adică, un cvadriciclu electric, ca, de exemplu, Citroen Ami, scrie Newsweek.

Citeşte şi: Dacia Jogger, maşina care îmbie la ieşiri în natură. Cât costă opţiunile de cort, saltea pliabilă şi jaluzele opace

Dacia C-Neo ar trebui să aibă o lungime similară cu cea a viitoarei generații de Duster, ceea ce ar trebuie să însemne că va fi lungă de aproximativ 4,4 metri. Designul va fi realizat cu intenția de a scoate mașina în evidență. Scopul este aduce pe piață un model cu identitate proprie. Zvonurile vorbesc despre un nou model, care va lua forma unui SUV coupe, așa cum este Renault Arkana, spre exemplu.

Citeşte şi: Dacia a dat nouă lovitură pe piaţa internaţională. Renault a anunţat ce se întâmplă cu Dacia Spring

Autojournal a anunțat recent că Dacia lucrează și la un nou model botezat Dacia MiniSter. Mașina ar fi un SUV micuț, poziționat peste Dacia Sandero Stepway (sau, cine știe, poate va înlocui modelul) ca dimensiuni și cu un design împrumutat la scară de la Bigster, pregătit să se bată pe piață cu modele precum Jeep Avenger. Dacia MiniSter ar putea să apară pe piață în 2026, potrivit surselor jurnaliștilor francezi. Noul SUV micuț Dacia ar avea logică. Ar face parte dintr-o strategie menită să poziționeze marca mai sus decât segmentul economic și, în același timp, să cucerească noi segmente de piață.