BOMBĂ în SHOWBIZUL românesc. Sunt acuzaţi de fals în înscrisuri şi li s-a deschis dosar penal

Părinţii surorilor Postelnicu de la trupa Heaven sunt cercetaţi penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals după ce, în calitate de proprietari ai unei farmacii din Vaslui, ar fi falsificat un contract cu o primărie, pe care apoi l-ar fi depus la Casa de Asigurări de Sănătate.

RomaniaTV.net
05 nov. 2013, 18:26
BOMBĂ în SHOWBIZUL românesc. Sunt acuzaţi de fals în înscrisuri şi li s-a deschis dosar penal

Soţii Postelnicu, părinţii fetelor de la Heaven, s-ar fi folosit de xerocopii ale ştampilei Primăriei Vetrişoaia şi semnăturii primarului din aceeaşi comună, Vasile Puiu, pentru întocmirea unui contract de concesiune a unui spaţiu în localitatea Vetrişoaia, cu destinaţia de farmacie. Potrivit Mediafax, ulterior, acest contract a fost depus la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui pentru ca unitatea farmaceutică să facă dovada de folosinţă a spaţiului, în vederea încheierii unui contract de finanţare.

În fapt, în anul 2010, Consiliul Local (CL) Vetrişoaia a închiriat societăţii Comgaz SRL Vaslui, deţinută de soţii Postelnicu, un spaţiu în clădirea dispensarului medical din Vetrişoaia.

„În urmă cu puţin timp, am observat că pe avizierul farmaciei este afişat certificatul de înmatriculare al altei societăţi, care nu avea drept de folosinţă al spaţiului. Pentru a lămuri situaţia, am transmis un memoriu către CJAS Vaslui, care ne-a comunicat faptul că pentru spaţiul respectiv din Vetrişoaia instituţia are încheiat contract cu o altă societate comercială, respectiv Village Pospharmecy SRL Vaslui, reprezentată de Postelnicu Dimitrie. În acest sens, ne-a fost transmis în copie şi un contract de concesiune între societatea în cauză şi CL Vetrişoaia, confirmat ca fiind conform cu originalul printr-o semnătură şi ştampila societăţii. Acest înscris este fals deoarece Consiliul Local Vetrişoaia nu a încheiat niciodată un contract de concesiune cu Village Pospharmecy SRL Vaslui”, se arată în plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi de către primarul comunei Vetrişoaia, Vasile Puiu.

În aceeaşi reclamaţie, edilul din Vetrişoaia susţine că semnătura şi ştampila din dreptul rubricii „Concedent” ar fi fost aplicate prin xeroxarea unui alt act, posibil contractul de închiriere încheiat cu SC Comgaz SRL.

„De asemenea, prin aceeaşi metodă, a fost aplicată ştampila cu numărul de înregistrare a actului. Precizăm că numărul de intrare este inventat, în condiţiile în care Primăria Vetrişoaia nu a ajuns niciodată în anul 2011 la numărul 5.120, aşa după cum rezultă din registrul de intrări al primăriei”, subliniază primarul Vasile Puiu.

Plângerea făcută de edilul din Vetrişoaia la Parchetul Huşi a ajuns pe masa poliţiştilor vasluieni, care au deschisă o anchetă în acest caz.

„Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Huşi au în lucru un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Odată ce ancheta va fi finalizată, vor fi făcute propunerile legale către Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Împuternicită de soţ să se ocupe de activitatea societăţii Village Pospharmecy SRL Vaslui, Emilia Postelnicu, a refuzat să facă vreun comentariu legat de plângerea depusă la Parchetul Huşi, susţinând că, de fapt, totul este un conflict personal pe care-l are cu primarul din Vetrişoaia, Vasile Puiu.

Citeşte şi: Adina de la Heaven, implicată într-un accident în Capitală