Bombe alimentare. Dacă citeşti asta nu mai consumi în viaţa ta lapte, caşcaval, ulei de măsline sau ciocolată

Cele mai cumplite boli ne pândesc în mâncarea contrafăcută, avertizează specialiştii. Deşi considerăm că sunt sănătoase, laptele, caşcavalul, untul sau uleiul de măsline sunt doar câteva dintre alimentele care ne pot îmbolnăvi.

28 nov. 2013, 07:24
Bombe alimentare. Dacă citeşti asta nu mai consumi în viaţa ta lapte, caşcaval, ulei de măsline sau ciocolată

Laptele, unul dintre alimentele de bază, se dovedeşte o adevărată bombă alimentară.

„Aceşti acizi graşi de sinteză cresc riscul bolilor cardiovasculare, cresc riscul în mod alermant a unor forme de cancer, iar femeile însărcinate nasc copii cu circumferinţa creaniană mai mică. Laptele mai poate fi falsificat şi cu alte tipuri de grăsimi cu ser sau grăsime de porc. În rare cazuri, alimentele când sunt contaminate te duc imediat la spital, în rest moartea vine în rate şi nu doare”, a declarat la România TV Gheorghe Mencinicopschi.

În lapte pot fi adăugate ingrediente care să-i îmbunătăţească aspectul: apă, margarină, untură, amidon, făină ( pentru consistenţă) sau aracet (pentru un alb imaculat).

Uleiul de măsline extravirgin se amestecă cu uleiuri de calitate inferioară. Specialistul nutriţionist a dezvăluit că produsul cel mai des falsificat este uleiul extravirgin de măsline.

Iubitorii de cafea ar fi extrem de surprinşi să afle că de fapt…nu beau licoarea care îi energizează.

Şi cafeaua ştiţi ce uşor se falsifică? Extraordinar de uşor, foarte uşor, fasole prajită sau ghindă prajită. Nu o recunoaşteţi… nu face rău decat dacă este prea prăjită, a mai spus Menci.

Printre alimentele des falsificate este şi ciocolată. Specialiştii ne sfătuiesc să mâncăm ceea ce gătim acasă, din alimente de care suntem siguri că sunt bune.

Citeşte şi Alimente controversate pe care ai voie să le incluzi în cura ta de slăbire


loading...