BOR reacţionează după ce un călugăr le-ar fi zis credincioşilor că există cipuri în vaccinul anti-covid

Biserica Ortodoxă Română reacţionează după ce un călugăr le-ar fi zis credincioşilor că există cipuri în vaccinul anti-covid. Vasile Bănescu a transmis că poziţia BOR susţine vaccinărea împotriva coronavirusului şi îi îndeamnă pe români să respecte recomandările medicilor.

26 oct. 2021, 13:34
BOR reacţionează după ce un călugăr le-ar fi zis credincioşilor că există cipuri în vaccinul anti-covid

BOR reacţionează după ce un călugăr le-ar fi zis credincioşilor că există cipuri în vaccinul anti-covid. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, se dezice de mesajul trasmis de călugărul Mănăstirii Durău.

BOR reacţionează după ce un călugăr le-ar fi zis credincioşilor că există cipuri în vaccinul anti-covid

Purtătorul de cuvânt al BOR spune că poziţia Bisericii Ortodoxe Române a fost şi rămâne una exemplar echilibrată de realism şi deplin favorabilă vaccinării recomandate de medici, al căror sfat trebuie să îl urmăm fiecare în parte.

Reacţia purtătorului de cuvânt al BOR survine apariţiei în presă a afirmaţiilor duhovnicului Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, care le-ar fi vorbit credincioşilor despre faptul că există cipuri în vaccin şi despre un aşa zis Guvern Mondial creat de extratereştri.

Citeşte şi Dr. Vasi Rădulescu: Circulă încă o inepţie cu efectele adverse la 3-5-10 ani de la vaccinare, cu cancere şi leucemii / Nu există aşa ceva!

„Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraţionism apocaliptic şi esenţialmente anticreştine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci şi pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor”, a transmis Bănescu, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al BOR subliniază că „Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creştin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realităţi imediate îmbibate de suferinţă şi moarte”.

„Centrele eparhiale de care aparţin aceste persoane care îşi permit să transmită mesaje publice para-bisericeşti în nume personal au datoria să intervină punctual şi să sancţioneze derapaje impardonabile ce afectează profund nedrept imaginea Bisericii Ortodoxe, cea mai implicată caritabil instituţie din România în această perioadă de pandemie”, a mai spus purtătorul de cuvânt al BOR.

Reamintim că presa a relatat că duhovnicul Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, ar fi afirmat că vaccinul este „otravă”, însăşi existenţa acestei pandemiei fiind negată. Scopul ar fi, susţine preotul, „reducerea masivă a populaţiei de pe Pământ şi instalarea unui Guvern mondial”, precizează sursele citate.

Citeşte şi Cozi kilometrice la centrele de vaccinare din Constanţa încă de la primele ore


loading...