Brânza de burduf românească, premiată la o competiție din Bruxelles. Este echivalentul unui Oscar în gastronomie

Un sortiment de brânză de burduf produs în Transilvania a obținut o stea de aur în cadrul competiției internaționale Great Taste, de la Bruxelles. Este echivalentul unui Oscar în gastronomie.

07 aug. 2022, 11:35
Brânza de burduf românească, premiată la o competiție din Bruxelles. Este echivalentul unui Oscar în gastronomie

George Cățean a reușit cu ferma familiei sale să câștige o stea de aur la ediția din acest an a Great Taste Awards – un eveniment care poate fi considerat un adevărat Oscar în lumea culinară. „Great Taste” este cea mai prestigioasă competiție internațională de produse alimentare și băuturi, iar cei 500 de experți din întreaga lume au fost încântaţi după ce au gustat brânză de burduf produsă în micul sat transilvănean, Rotbav.

„Mirosul acestei brânze ne-a adus aminte de strugurii Cabernet. La început se simte un gust puternic de oaie, urmat de o uşoară dulceață și cremozitate. Această brânză va intriga bucătarii și iubitorii de brânzeturi de pretutindeni”, sunt cuvintele cu care juriul de la Bruxelles descrie brânza de burduf pregatită într-o fermă din județul Brașov, potrivit stirileprotv.ro.

Citeşte şi: Prețurile se dezechilibrează pe zi ce trece. Brânza e mai scumpă decât porcul în magazine. „Speculă mare!”

„În 2015 am fost recunoscuți cu o stea Michelin din partea Institutului pentru Calitate și Gust de la Bruxelles, în 2019 din partea Internațional Teaste Award Italia o medalie de bronz, iar anul ăsta a venit aproape un Oscar pentru brânza de burduf”, a declarat George Cățean, proprietarul fermei în care s-a produs brânza de burduf, căreia juriul „Great Taste” a decis să-i acorde o stea.

Citeşte şi: Sigur nu știai asta! De ce se vând, de fapt, brânza și cașcavalul în bucăți rotunde