Breivik nu regretă masacrul pe care l-a făcut

Extremistul norvegian de dreapta Anders Behring Breivik, autor al atacurilor care s-au soldat cu 77 morţi pe 22 iulie în Norvegia, nu are niciun regret pentru gestul său.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 16:25
Breivik nu  regretă masacrul pe care l-a făcut

Breivik nu  regretă masacrul pe care l-a făcut.
El spune că nu regretă acţiunile sale. Desigur este un mesaj greu de transmis, dar el este clar asupra acestui fapt (…) care consideră că a fost unul necesar„, a declarat Geir Lippestad, avocatul criminalului, pentru canalul de televiziune TV2 Nyhetskanalen, citat de Mediafax.

El  crede că acţiunile  lui au fost atroce, dar necesare„, a adăugat Lippestad.  
Aflat în detenţie provizorie, Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, aşteaptă deschiderea procesului său pe 16 aprilie. Luni, pentru prima dată de la arestul său, i s-a permis accesul la presă, conform unei decizii a tribunalului din Oslo.
Conform concluziilor transmise luna trecută de doi experţi-psihiatri, Breivik suferă de „schizofrenie paranoică„. Dacă aceste concluzii sunt confirmate, cel mai probabil Breivik nu va ajunge la închisoare şi riscă să fie condamnat la tratament psihiatric într-o instituţie închisă.

Ostil islamului şi multiculturalismului în Europa, Behring Breivik a declanşat o bombă la sediul Guvernului norvegian la data de 22 iulie, după care a deschis focul timp de o oră asupra unor sute de tineri laburişti reuniţi într-o tabără de vară pe insula Utoeya, în apropiere de Oslo. Şi-a recunoscut faptele, dar refuză să se declare vinovat.