BREXIT. Nigel Farage jubilează: Londra ar trebui să declare 23 iunie sărbătoare naţională

Liderul Partidului pentru Independența Regatului Unit (UKIP), Nigel Farage, a afirmat vineri că Marea Britanie ar trebui să facă din data de 23 iunie o sărbătoare națională pentru a marca astfel votul său istoric pentru părăsirea Uniunii Europene.

RomaniaTV.net
24 iun. 2016, 10:12
BREXIT. Nigel Farage jubilează: Londra ar trebui să declare 23 iunie sărbătoare naţională

Ziua de 23 iunie „va intra în istoria noastră ca ziua independenței noastre”, a declarat Nigel Farage reporterilor în centrul Londrei, după anunţarea victoriei taberei „Leave” la referendumul privin ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Farage este de părere că premierul David Cameron, care a făcut campanie pentru rămânerea în UE, trebuie să plece și să fie înlocuit cu un prim-ministru al Brexit-ului.

David Cameron a anunțat, vineri, că va rămâne prim ministru, însă doar pentru următoarele 3 luni, urmând ca procedura de părăsire a Uniunii Europene să fie demarată de viitorul premier.

Britanicii au votat joi pentru ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, iar reacţiile care vin din Europa după ce s-au anunţat REZULTATE FINALE BREXIT sunt dintre cele mai diverse. Euroscepticii din mai multe ţări europene profită de popularitatea de care se bucură subiectul BREXIT şi încearcă să-l speculeze, afirmând că este momentul ca şi alte ţări să dea dovadă de coloană vertebrală, aşa cum a făcut Marea Britanie.

BREXIT. Britanicii au votat pentru IEŞIREA din UE. Cum reacţionează Europa

Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea tuturor voturilor din cele 382 de circumscripţii electorale, 51,9% dintre cetăţenii britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din UE. Concret, pentru ieşirea din Uniunea Europeană au votat puţin aproximativ 17,4 milioane de cetăţeni, cei mai mulţi din Anglia şi Ţara Galilor, în timp ce pentru rămânerea în UE s-au înregistrat puţin peste 16 milioane de voturi, cei mai mulţi pro-europeni fiind scoţienii şi nord-irlandezii.