Bucureştenii din sectorul 3 strâng semnături pentru DEMITEREA primarului Robert Negoiţă

Mai mulţi cetăţeni din sectorul 3 solicită demiterea primarului sectorului, Robert Negoiţă, şi au demarat în acest sens strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum. Oamenii sunt revoltaţi pentru că edilul nu şi-a onorat promisiunile electorale, dar şi din cauza unor decizii  ilegale luate de acesta şi a unor proiecte controversate.
Romania TV
10 dec. 2014, 15:15
Bucureştenii din sectorul 3 strâng semnături pentru DEMITEREA primarului Robert Negoiţă

Bucureştenii care vor demiterea lui Robert Negoiţă au creat un eveniment pe Facebook şi invocă prevederile legale potrivit cărora organizarea referendumului trebuie sa fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot.

Motivele pentru care locuitorii din sector 3 cer demiterea primarului Robert Negoiţă sunt: 

1. Primarul Robert Negoita are datorii neplatite la ANAF in valoare de aproximativ 45 milioane Euro. Cum poate fi un infractor bun administrator al bunului public?

2. Incalcarea promisiunilor electorale in privinta taxei pentru salubrizare. In campania electorala RN a promis taxa 0 pentru salubritate, dar imediat ce si-a inceput mandatul a crescut aceasta taxa cu 60%

3. Incalcarea promisiunilor electorale in privinta reabilitarii termice a blocurilor din sector. In campania electorala RN a promis realibitare gratuita pe toata perioda mandatului, dar in prezent cetatenii sunt nevoiti sa plateasca pentru realibiltarea termica a blocurilor, care se face cu bani imprumutati de la Banca Europeana de Investitii: peste 60 milioane Euro, bani ce vor trebui platiti de cetateni. De asemenea cetatenii trebuie sa plateasca si cele 8 milioane Euro doar consultanta in procesul reabilitarii termice din sectorul 3, o suma catastrofal de mare comparativ cu sumele practicate in domeniu.

4. Deturnarea de fonduri prin plata ilegala catre anumite firme privilegiate a peste 8,5 milioane de euro în 2012, potrivit raportului Curţii de Conturi. Inspectorii spun că banii au fost daţi unor firme private, prin modificarea unor contracte. Banii plătiţi ilegal de Primăria Sectorului 3 reprezintă 95% din prejudiciul total produs la nivelul Capitalei.

CITEŞTE ŞI Robert Negoiţă, despre excluderea din PSD: Delictul de opinie nu mai este condamnat de multă vreme

5. Distrugerea spatiului verde din jurul blocurilor, prin betonarea aleilor, scuarurilor, alveolelor, gradinilor din jurul celor peste 2000 de blocuri. Distrugerea a peste 5 hectare spatiu verde.

6. Betonarea a peste 8000 de arbori si condamnarea acestora la moarte sigura prin folosirea unor lacuri chimice industriale de sufocare a acestora sau betonarea radacinilor.

7. Comasarea scolilor si generarea unui proces amplu de inghesuire a elevilor si folosirea infrastructurii scolare pentru interesele de partid- vezi exemplul Salii de Sport Elie Radu, redenumita Apollo.

8. Realizarea unor lucrari ilegale pe Bulevardul Unirii in valoare de 15 milioane Euro.

9. Schimbarea inutila a peste 5000 de banci de pe arterele sectorului cu noi banci modulare, mult supradimensionate fata de nevoile reale.

10. Concesionarea parcurilor din sector si alocarea a peste 50 de milioane de euro pentru firma Cris Garden pentru suma modica de 6.500 Euro/an

11. Plata a 1,7 milioane de Euro pentru fantana din fata Cinematografului Gloria, o investitie inutila cat timp la 30 de metri se afla Parcul Alexandru Ioan Cuza.

12. Plata a peste 3 milioane de Euro pentru bordurile rosii de pe marile bulevarde: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Th Pallady.

13. Ghetoizarea sectorului prin ingradirea locurilor de joaca cu garduri de 2 metri.

14. Lipsa de transparenta decizionale fata de cetatenii, intrucat nici un proiect aprobat de primarie nu a fost supus dezbaterii publice, conform legii.

15. Promovarea unor personaje supuse strict politic in functii de conducere in Primaria Sector 3, enumerand pe Constantin Mitache (administrator proiecte europene si vicepresedinte PSD), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor primarului), George Manciu (director utilitati publice, mebru PSD), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor primarului), Pencea Florentina'(secretare Consiliu Local, prefect al Judetului Ilfov care a avizat dosarul de constructie a blocurilor lui Robert Negoita care au luat foc).

16. Ignorarea sesizarilor cetatenilor, la care nu se raspunde conform legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice.

17. Desfasurarea de lucrari fara autorizatie de mediu in parcul Titanii, incalcandu-se legea 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor

Potrivit prevederilor legale, „mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, organizat în condiţiile legii”.

„Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, oraşului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitarii atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercita ca reprezentant al statului.

Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie sa fie realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei, oraşului sau municipiului”, mai stabileşte legea.

DailyBusiness
Sprijin pentru familiile din România: 15.000 de lei. În ce condiții se oferă
Spynews
Bucurie imensă în familia lui Gabi Bădălău! Sora afaceristului, Sabina, e însărcinată / FOTO
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! ”Se încheie niște socoteli!”
Fanatik.ro
Țara unde s-a descoperit cel mai mare zăcământ de aur, argint și cupru din ultimele decenii. Viața oamenilor se va schimba
Capital.ro
Ilegal în orice bloc din România. Vecinii te vor reclama la Primărie și asociația de proprietari. 500 lei amendă
Playtech.ro
Cum să-i pui poprire pe conturi și proprietăți unui prieten care refuză să-ți dea banii înapoi!
DailyBusiness
Lovitură pentru pensionari! Statul extinde lista cazurilor în care cere returnarea pensiilor
Adevarul
Sharon Osbourne regretă că a luat Ozempic pentru slăbit: „Am mers prea departe. Nu mai pot face multe operații pe față”
wowbiz.ro
Ultimele clipe din viața Cristinei Deleanu. Soțul Eugen Cristea, mărturii răvășitoare de la căpătâiul actriței
Spynews
Cu ce se ocupă Radu Mazăre în Madagascar. Fiul lui, Răducu, urmează să îl viziteze
Spynews
Imagini înduioșătoare cu Nasrin Ameri însărcinată. Prezentatoarea este mama unui băiețel de aproape doi ani / FOTO
Evz.ro
Cetatea din Apuseni care ascunde un blestem vechi de secole. Misterul tunelului ascuns
Ego.ro
Soțul m-a părăsit pentru amantă. După 10 ani, mă vrea înapoi și... iată ce mi-a spus!
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
kanald.ro
Culiță Sterp și Daniela Iliescu, în lacrimi la botezul micuței Miray: „Mi se face pielea de găină!”. Surpriza de care a avut parte cuplul
Cancan.ro
Mesajul pe care Giorgia Meloni i l-a transmis soției lui George Simion: 'Trebuie să vă ocupați de tot! Vestea bună e că...'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu trezește România. A dat alerta națională azi, 15 mai: Se vrea pe modelul Iohannis
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Dată afară că e prea indecentă, a făcut avere cu pozele ei și acum a revenit
stirilekanald.ro
Tânăra de 18 ani care a dispărut în Thailanda, apariție șocantă în celălalt capăt al planetei. Spune că este însărcinată
Viperele au năpădit un sat din România. Locuitorii fac apel pentru achiziționarea de seruri antiviperin / video+foto
MediaFlux
Angajări la stat pe salarii de 5.000 de euro net! Vezi ce condiții trebuie să îndeplinești
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ce facultate din România le asigură studenților un loc de muncă încă din al doilea an