Bucureștenii s-au înghesuit în parcuri, iar masca de protecție a lipsit. ”Mi se pare o prostie să mă plimb cu masca”

Capitala este în scenariul roșu din cauza creșterii alarmante a cazurilor de COVID. Cu toate acestea, bucureștenii au profitat de vremea caldă și au ieșit la plimbare în parcuri.

14 mart. 2021, 23:55
Bucureștenii s-au înghesuit în parcuri, iar masca de protecție a lipsit. ”Mi se pare o prostie să mă plimb cu masca”
FOTO DIGI24

Bucureștenii s-au înghesuit în parcuri, în ciuda numărului mare de cazuri COVID raportate zilnic. O pătrime din cazurile înregistrate în ultimele 24 de ore sunt din București.

Gradele cu plus i-au scos pe bucureșteni în parcuri și chiar în locurile de joacă, care teoretic sunt închise în această perioadă. Medicii trag un semnal de alarmă și avertizează că numărul pacienților care au nevoie de terapie intensivă crește zilnic.

Cu toate acestea, bucureștenii nu se tem de infectarea cu coronavirus. Dacă unii dintre ei au respectat legea și s-au plimbat purtând masca de protecție, alții au ales să o țină sub bărbie sau să nu o poarte deloc.

Bucureștenii s-au înghesuit în parcuri, iar masca de protecție a lipsit

Citește și: Românii intră în case la ora 22:00. Lista restricțiilor care intră în vigoare din această seară

Bucureștenii se consideră protejați dacă respectă distanțarea socială și nu se tem de coronavirus. ”Am ieșit la plimbare. Mi se pare o tâmpenie să mă plimb în parc cu masca” , a declarat un bucureștean pentru DIGI24.

Prefectul Bucureştiului se pregăteşte să carantineze Capitala

Alin Stoica, prefectul capitalei, anunță că, în condițiile în care spitalele din București sunt din nou în criză de locuri la ATI pentru bolnavii de COVID-19, autoritățile locale vor încerca să sprijine aceste unități.

Prefectul Bucureştiului a declarat că se va întâlni miercuri cu reprezentanţii DSP şi ISU, pentru a discuta posibile măsuri suplimentare, astfel încât să nu se ajungă la incidenţa de 6 infectaţi la mia de locuitori, care, conform legii, ar însemna carantinarea imediată a capitalei.

Citește și: Școlile din Chiajna se închid! Elevii vor face cursurile online

„Dacă pot fi luate măsuri suplimentare de prevenire a carantinării, le vom adopta. Voi solicita atât DSP, cât și ISU să vedem seria de date și să facem o mică prognoză, să vedem în a doua parte a săptămânii dacă se păstrează trendul. Dacă se păstrează, să avem o altă ședință și să vedem dacă se impun alte măsuri în anticiparea carantinării, trebuie să vedem dacă putem face ceva să prevenim această evoluție sau să ne pregătim pentru această situație.”, a spus prefectul Alin Stoica pentru sursa citată.