Bucureşti – Budapesta, locul 5 în topul CONFUZIILOR geografice

Crainicul UEFA care a salutat miercuri seara publicul din Budapesta, la finala Ligii Europa, este ultimul dintr-un lung şir de persoane care care a confundat capitala României cu cea a Ungariei. Membrii trupei Kaiser Chiefs au făcut confuzia în sens invers şi au confundat Budapesta cu Bucureştiul.

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 07:48
Bucureşti – Budapesta, locul 5 în topul CONFUZIILOR geografice

Mesajul de salut al crainicului UEFA al finalei Ligii Europa, care şi-a început reprezentaţia cu „Bună seara Budapesta!”, a stârnit o serie de reacţii vehemente din partea opiniei publice din România, uimite de ignoranţa şi lipsa de profesionism a acestuia.

Confuzia nu este nouă, de-a lungul vremii mai mulţi muzicieni celebri salutând publicul ca şi cum s-ar fi aflat în capitala Ungariei. Între aceştia, James Hetfield, membru al trupei Metallica, sau cei de la Menowar. De asemenea, s-a mai întâmplat acest lucru la concertul din 1990 al lui Michael Jackson, în 1995, la Iron Maiden, la Morcheeba, în 2007, Lenny Kravitz în 2008 şi Whitesnake, în acelaşi an.

S-a întâmplat şi invers, ca Budapesta să fie confundată cu Bucureştiul, în 2008, când cei de la Kaiser Chiefs le-au spus fanilor: „That’s a nice one, Bucharest”(„Asta a fost buna, Bucuresti”). Potrivit publicaţiei Sunday Times, confuzia dintre Bucureşti şi Budapesta se află pe locul 5 într-un top al confuziilor geografice:

1. Palma de Mallorca, din Insula Mallorca, şi Las Palmas din Insulele Canare

2. Lisabona, din Portugalia, şi Lisburn din Irlanda de Nord

3. Amman, din Iordania, şi ţara Oman

4. Veneţia, din Italia, şi Viena, din Austria

5. Bucuresti, din România, şi Budapesta, din Ungaria

6. San Jose, din California, şi San Jose, din Costa Rica

7. Londra, din Marea Britanie, şi London, din Canada

8.Bordeaux, din Franţa, şi Bodrum, din Turcia

9. Los Angeles, din SUA, şi Lagos, din Nigeria

10. San Juan, din Porto Rico, şi San Jose, din California.