Bucureştiul a depăşit pragul de incidenţă de 3 la mia de locuitori. Ministrul Educaţiei anunţă ce se întâmplă cu elevii, luni

După ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că Bucureştiul a depăşit pragul de incidentă de 3 la mia de locuitori, ministrul Educaţiei a anunţat că decizia de a se închide școlile va fi luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. În absenţa unei astfel de decizii, Monica Anisie spune că şcolile vor funcţiona în scenariul 2. 

RomaniaTV.net
18 oct. 2020, 10:39
Bucureştiul a depăşit pragul de incidenţă de 3 la mia de locuitori. Ministrul Educaţiei anunţă ce se întâmplă cu elevii, luni

„DSP va prezenta o analiză a situației epidemiologice. În funcție de focarele existente în unitățile de învățământ, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență poate decide suspendarea temporară, pentru 14 zile, a activităților care presupun prezența față în față. În absența unei astfel de decizii, unitățile vor funcționa în scenariul 2. Până când Comitetul va emite această hotărâre, unitățile vor funcționa în scenariul 2, ca și până acum.

Eu nu pot să mă pronunț în legătură cu această situație. Nu pot eu să mă pronunț în locul Comitetului. Mâine dimineață, la ora 8, am convocat o ședință operativă la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

La întrebarea dacă elevii se vor mai duce la școală trebuie să răspundă prefectul Municipiului București. Școala online va fi 14 zile, dacă scade incidența. Eu nu mă pronunț pe ce cred, ci spun care sunt prevederile legale.”, a spus Monica Anisie la România TV.

Bucureştiul a depăşit pragul de incidenţă de 3 la mia de locuitori. Când va intra Capitala în scenariul roşu. Anunţul prefectului

Bucureştiul a trecut de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 770 de noi cazuri de COVID-19. Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a declarat că nu intenţionează să convoace duminică Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

„În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă județene și cel municipal se întrunesc după depășirea unei rate de 3. Deci, dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți. 3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni e comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare”, a declarat Gheorghe Cojanu, pentru Edupedu.ro.

Citeşte şi Firea: Scenariul roşu nu se poate aplica în Bucureşti, deoarece populaţia e mai numeroasă decât cea anunţată de autorităţi