Burse 2023. Decizia finală privind criteriile de acordare va fi luată cu două zile înainte de noul an şcolar

În noul an școlar, 2023-2024, se schimbă modul de acordare al burselor de merit, printr-un proiect de ordin de ministru, pus în dezbatere publică vineri seara, 25 august.

31 aug. 2023, 12:14
Burse 2023. Decizia finală privind criteriile de acordare va fi luată cu două zile înainte de noul an şcolar

Burse 2023. Ministerul Educației a prelungit până în data de 8 septembrie, termenul până la care poate aproba ordinul de ministru privind criteriile de acordare a burselor de merit, sociale, tehnologice și de excelență olimpică I și II, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Inițial, termenul limită era 31 august, adică astăzi, potrivit calendarului de intrare în vigoare pentru toate actele normative subsecvente legii educației. Ministerul Educației a pus în dezbatere un proiect de ordin de ministru privind criteriile de acordare a burselor, proiect ce a stârnit reacții din partea elevilor și părinților, în special pentru că bursele de merit s-ar acorda indiferent de medie, în limita a 30% dintre elevii fiecărei clase.

Mamele minore vor primi de la stat burse de cel puțin 700 de lei pe lună. Bursele orfanilor se taie pentru că termenul există doar în „DEX”
Burse 2023. Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de ordin privind modalitatea de acordare a burselor școlare, începând din acest an școlar, 2023-2024. Printre noutăți: dispare pragul mediei pentru acordarea burselor de merit la gimnaziu și liceu. Vor primi burse de merit primii 30% dintre elevii unei clase, indiferent de medie, în ordinea descrescătoare a acestora. Condiția este ca elevii să aibă media 10 la purtare, prevede proiectul. Bursa de merit crește în acest an școlar de la 200 de lei la 450 de lei pe lună, potrivit noii legi. Amintim că în noua lege a Educației dispare bursa de studiu care se acorda elevilor care au obținut media anuală generală de cel puțin 7,50. Astfel, 91 de mii de burse de studiu dispar.

Burse şcolare 2023. Se taie masiv din banii elevilor, austeritate în şcoli. DOCUMENTUL care arată că minivacanţele şi vacanţele se scad din cuantumul burselor
Burse 2023. O prelungire a aprobării ordinului prin care se acordă bursele ar putea duce la întârziere în acordarea burselor, având în vedere că anul școlar începe pe 11 septembrie, iar prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse, este transmisă de unitatea de învățământ la ISJ/ISMB până în data de 20 octombrie a anului școlar în curs, iar în final primele burse ar fi trebuit să se acorde pe 15 noiembrie, potrivit proiectului de ordin pus în dezbatere publică.