Cadavrul unui român decedat într-un accident de muncă în Italia, aruncat la groapa de gunoi

Patronii unei firme de construcţii din Torino au fost condamnaţi la închisoare, după ce au aruncat la groapa de gunoi trupul unui angajat român care a murit pe şantier, într-un accident de muncă.  

RomaniaTV.net
14 feb. 2020, 12:07
Cadavrul unui român decedat într-un accident de muncă în Italia, aruncat la groapa de gunoi

Vittorio Opessi, 56 de ani a fost condamnat la 7 ani de închisoare, în timp ce Antonino Marino, 55 de ani, va sta 4 ani după gratii. Ambii au fost acuzaţi că au aruncat la groapa de gunoi cadavrul lui Mihai Iştoc, în vârstă de 45 de ani, după ce românul a murit în urma unui accident de muncă.

Citeşte şi: Bancomate aruncate în aer la Arad şi Timiş. Hoţii au reuşit să fugă cu banii

Tragedia a avut loc în anul 2009, pe un şantier de construcţii din apropiere de Torino. Bărbatul s-a dezechilibrat şi a căzut de pe schelă în timp ce spărgea un zid la înălţime. Trupul bărbatului a fost descoperit de un alt angajat român, care i-a anunţat imediat pe patronii firmei. Aceştia l-au intimidat pentru a nu raporta cazul autorităţilor, susţin procurorii italieni. 

De teama unor acţiuni legale, cei doi patroni au urcat trupul românului într-un camion şi l-au aruncat într-o groapă de gunoi aflată la 60 de kilometri distanţă. Cadavrul lui Mihai a fost descoperit câteva zile mai târziu, însă nu a putut fi identificat deoarece era complet desfigurat şi nu avea vreun document de identitate asupra sa.

Citeşte şi: Un poştaş din Prahova şi-a înscenat propriul jaf. Un sat întreg a rămas fără pensii.

Timp de patru ani, familia românului nu a mai știut nimic despre bărbat, până în momentul în care anchetatorii au văzut o poză a fratelui său, care a și raportat dispariția românului. Observând asemănări între cei doi, aceștia au efectuat teste ADN și au reușit să îl identifice.

Polițiștii au început apoi să investigheze circumstanțele morții românului și după ce au interogat mai multe persoane. Aşa au ajuns la cei doi patroni. Suspecţii au ajuns în fața instanței, iar marți, judecătorii au decis condamnarea lor.