Căderea pleoapelor, o problemă care poate fi rezolvată cu ajutorul chirurgiei estetice

Căderea pleoapelor este strict legată de pierderea în elasticitate a pielii şi slăbirea muşchilor.

18 mart. 2014, 14:32

Chirurgia pleoapelor, cunoscuta si sub numele de blefaroplastie, reduce echimoza de la pleoapele inferioare si elimina excesul de piele de pe pleoapele superioare. Aceasta operatie se face, de obicei, din motive cosmetice. Este, de asemenea, un mod eficient de imbunatatire a vederii, care este obstructionata din cauza deformarii pleoapelor.

Ca urmare a procesului de imbatranire, pielea isi pierde treptat din elasticitate. O pierdere a gradului de elasticitate, combinata cu forta gravitationala, face ca pielea in exces sa se lase atat pe pleoapele superioare, cat si pe partea inferioara a acestora.

Soluţii sigure pentru a scăpa de cearcăne şi de acnee, care chiar funcţionează

„Excesul de piele de pe pleoapa inferioara cauzeaza riduri si umflaturi. Pe pleoapele superioare, un pliu suplimentar al pielii poate atarna peste gene si astfel poate afecta vederea”, a explicat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Chirurgia pleoapelor imbunatateste aspectul fizic, vederea in unele cazuri si ajuta la intarirea increderii de sine. Cu toate acestea, blefaroplastia nu conduce la look-ul perfect si nu modifica structura fetei. Inainte de a decide in favoarea unei astfel de interventii chirurgicale, pacientii trebuie sa isi cunoasca foarte bine obiectivele si sa discute cu chirurgul estetician despre asteptarile lor.

Vrei să ai o piele sănătoasă şi strălucitoare? Iată sfaturi şi ponturi esenţiale

„Cei mai buni candidati pentru blefaroplastie sunt oamenii cu o stare buna de sanatate si cu asteptari realiste. De obicei, persoanele care apeleaza la o astfel de procedura au varsta peste 40 de ani, insa daca exista un istoric in familie cu o astfel de problema, unii se decid sa efectueze o astfel de interventie chirugicala si mai devreme”, a declarat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos.

„Rezultatele ridicarii pleoapelor superioare dureaza intre 5 si 7 ani. In ceea ce priveste interventia chirurgicala la nivelul pleoapelor inferioare, acesta rareori trebuie repetata”, ne informeaza chirurgul estetician.

Costul unei interventii de belafaroplastie este cuprins intre 900 si 1600 euro.