Cadourile lui Joe Biden pentru Vladimir Putin. Cu ce l-a surprins preşedintele SUA pe şeful de la Kremlin

Preşedintele american Joe Biden i-a oferit omologului său rus Vladimir Putin o pereche de ochelari de aviator pe comandă și o sculptură din cristal, potrivit unui oficial de la Casa Albă, citat de USA Today.

17 iun. 2021, 09:54
Cadourile lui Joe Biden pentru Vladimir Putin. Cu ce l-a surprins preşedintele SUA pe şeful de la Kremlin

Preşedintele Joe Biden i-a oferit preşedintelui Putin o pereche de ochelari «Aviators» de la Randolph USA. În 1978, Randolph şi armata au produs HGU-4/P Aviator pentru piloţi de vânătoare. De atunci, ei le livrează armatei americane şi partenerilor din NATO ochelarii lor de nivel înalt şi durabili, produşi în fabrica din Massachusetts„, a declarat oficialul american, preluat de USA Today.

Joe Biden i-a oferit lui Putin şi o sculptură din cristal care reprezintă un bizon american, realizată de Steuben Glass din New York. ”O reprezentare maiestuoasă a unuia dintre dintre cele mai maiestuoase mamifere ale noastre, care reprezintă puterea, unitatea, rezistenţa.

Citeşte şi Nepoata lui Osama Bin Laden a protestat la summit-ul Biden-Putin. Mesajul cu care aceasta l-a enervat pe preşedintele SUA

În 2016, (bizonul) a fost desemnat mamiferul naţional al Statelor Unite, când administraţia Obama-Biden a semnat National Bison Legacy Act. În Rusia, în ultimii 20 de ani, bizonul european a fost reintrodus prin resălbăticirea multor situri, în urma extincţiei acestor (animale) în 1927. Sculptura are un soclu din lemn de cireş, un simbol al primului nostru preşedinte, George Washington, şi poartă o placă cu o inscripţie gravată care comemorează întâlnirea celor doi preşedinţi”, a mai spus oficialul de la Casa Albă.

Citeşte şi Vladimir Putin: „Navalnîi a meritat pedeapsa cu închisoarea”. Biden: „Să aibă grijă de el ca de ochii din cap”

El a anunţat că summitul său cu liderul de la Kremlin s-a încheiat mai repede decât s-a prevăzut, mulţumită faptului că întreaga agendă a fiecărei părţi a fost parcursă rapid. El dă asigurări că au abordat, în cadrul întâlnirii, fiecare problemă în cel mai „dureros” detaliu. „La final, ne-am privit unul pe altul ca şi cum ne-am fi întrebat bun, iar acum ce urmează?”, a declarat Biden. ”Am acoperit foarte multe” lucruri”, a mai subliniat el. Administraţia americană estima că summitul de la Geneva avea să dureze patru-cinci ore.


loading...