Prima zi de şcoală. Cadourile pentru profesori, schimbări majore în anul şcolar 2018-2019

Publicat: Luni, 10 Septembrie 2018 06:11 // Actualizat: Luni, 10 Septembrie 2018 08:01 // Sursa: romaniatv.net

Se preconizează schimbări majore în noul an școlar 2018 - 2019 în ce privește cadourile pentru profesori. Iată ce trebuie să știe atât elevii, cât și părinții despre acest subiect mult disputat în anii de școală anteriori.

În noul an școlar 2018- 2018, se vrea renunțarea definitivă la cadourile pentru profesori și la toate situațiile care ar necesita alocarea de bani pentru profesori, din partea elevilor. 

Astfel că, încă de la începutul anului școlar, se va activa o linie telefonică la care atât elevii, părinții, dar și profesorii sunt îndemnați să reclame situațiile în care li se cer bani pentru profesori. Ministerul Educației și Inspectoratele susțin inițiativa, cu precizarea că fiecare director de școală trebuie să impună renutarea la cadouri. 

Reamintim că în multe școli din România se obișnuiește să se strângă sume importante, la fiecare sărbătoare, pentru învățători si profesori, iar părinții cotizează fiindcă nu doresc să le fie tratat diferit copilul. Situația este cunoscută la nivelul Inspectoratului școlar, care pasează responsabilitatea către directorii de școli.

 Practica a intrat și în atenția ONG-urilor, care își propun să schimbe ceva. Mai exact, Andreea Paul, președintă asociației "Inițiativă pentru competitivitate" spune că ONG-ul sau a gândit un sistem de alertă on-line și telefonic, prin care părinții să poată semnala aceste lucruri, pentru a nu le insufla copiilor valori greșite. 

Ministerului Educației declară că sprijină din plin această inițiativă, care se va demara de la începutul anului școlar 2018-2019, când va fi comunicat și numărul de telefon la care se pot face recamațiile. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7315
RON
21 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H